Ηλεία: Πυροσβέστες έσωσαν σκύλο που παρασύρθηκε από νερά ποταμού πάνω σε βράχο

30 Σεπτεμβρίου, 2017 5:27 ΜΜ
More videos

Πεδίο δράσης τους, δεν είναι μόνο οι πυρκαγιές ή οι διασώσεις ανθρώπων σε κίνδυνο σε κάθε περίπτωση. Οι πυροσβέστες έχουν μάθει να προσφέρουν σε κάθε τι αδύναμο που μπορεί να κινδυνεύει, να σώζουν ζωές όχι μόνο ανθρώπινες, αλλά πολλές φορές και ζώων, κυρίως οικόσιτών.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ένας βοσκός από τις όχθες του ποταμού Αλφειού, στο ύψος της γέφυρας της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, εντόπισε ένα σκύλο, πιθανότατα ημίαιμο βέλγικο ποιμενικό, να βρίσκεται παρασυρμένος πιθανόν από τα νερά του ποταμού, πάνω σε ένα βράχο.

Ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε με τρία οχήματα στο σημείο. Δύο πυροσβέστες κατέβηκαν στην κοίτη του ποταμού και ριψοκίνδυνα έφτασαν έως το σημείο που βρισκόταν βρεγμένος και τρομαγμένος ο σκύλος.

Αφού τον ηρέμησαν τον έδεσαν με σχοινί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην του προκληθεί τραυματισμός και άλλοι δύο πυροσβέστες ανέλαβαν να τον ανασύρουν στη γέφυρα.

Το βλέμμα του σκύλου ήταν γεμάτο ικανοποίηση που είχε λάβει τέλος αυτή του η περιπέτεια. Οι πυροσβέστες αναζήτησαν τον πιθανό ιδιοκτήτη του και τον ενημέρωσαν.

Ωστόσο έως ότου έλθει καθώς βρισκόταν μακριά από τον Πύργο, ο σκύλος φιλοξενήθηκε στον Πυροσβεστικό Σταθμό, κερδίζοντας με τα νάζια του όλο το προσωπικό.

[ilialive]