Φωτογράφος απαθανάτισε κύματα λίμνης που μοιάζουν με “υγρά βουνά”!

11 Δεκεμβρίου, 2015 3:12 ΜΜ
More videos

Ονομάζομαι Dave Sandford. Εργάζομαι ως επαγγελματίας φωτογράφος τα τελευταία 18 χρόνια. Το να φωτογραφίζω αθλητικά γεγονότα με βοηθάει να πληρώνω τους λογαρισμούς μου, αλλά το πραγματικό μου πάθος είναι ό,τι σχετίζεται με το νερό. Οι ωκεανοί και οι λίμνες με συναρπάζουν.

Είναι σαν να τα βλέπω να μου κάνουν νόημα. Από τότε που ήμουν παιδί, μου άρεσε να είμαι με οποιονδήποτε τρόπο κοντά στο νερό. Είμαι γοητευμένος από την τεράστια ωμή δύναμη και  ισχύ του, από την χαριτωμένη κίνηση ενός κύματος και από το φως που χορεύει πάνω σε αυτό.

Πρόσφατα, ένιωσα την ανάγκη να επισκεφθώ την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, μέρος των οποίων βρίσκεται στην γενέτειρά μου, τον Καναδά. Μου τράβηξε την προσοχή η λίμνη Erie, η τέταρτη μεγαλύτερη σε μέγεθος λίμνη των Μεγάλων Λιμνών. Είναι ιδανική για φωτογράφιση.

Επέλεξα να την φωτογραφίσω μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, γιατί εκείνη την εποχή η λίμνη φέρεται περισσότερο ως ωκεανός παρά ως λίμνη. Έχοντας αφήσει τις ηλιόλουστες μέρες πίσω, το φθινοπωρινό σκοτάδι, κρύο και αέρας μεταμορφώνουν τις Μεγάλες Λίμνες σε άγριες και πονηρές μάζες νερού.

Η λίμνη Erie έχει έκταση 388 χιλιόμετρα και είναι η πιο ρηχή από τις Μεγάλες Λίμνες, με μέσο βάθος 19 μέτρα και μέγιστο βάθος τα 64 μέτρα. Πήρε το όνομά της από μια ντόπια φυλή, που την αποκαλούσε λίμνη “Erige”, που σημαίνει γάτα, εξαιτίας της απρόβλεπτης και πολλές φορές επικίνδυνης φύσης της.

Λόγω της ρηχότητας της οι συνθήκες στην λίμνη μπορούν να αλλάξουν δραματικά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, δημιουργώντας τεράστια και άγρια κύματα. Λέγεται, ότι εξαιτίας της απρόβλεπτης και βίαιης φύσης της, είχαν βυθιστεί πολλά πλοία τον 17ο αιώνα, πολλά από τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ.

Τις τελευταίες 4 εβδομάδες πήγαινα 2 με 3 φορές την εβδομάδα στην λίμνη για να την φωτογραφίσω. Η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαινόταν από -2 έως 14 βαθμούς κελσίου και η θερμοκρασία του νερού ήταν γύρω στους 11 βαθμούς.

Εκείνη την εποχή οι περισσότεροι προτιμούν να μένουν μακριά από την λίμνη, γιατί ακριβώς εκείνη την εποχή η λίμνη ζωντανεύει και αποκαλύπτει την πραγματική της δύναμη. Ακριβώς, λοιπόν, αυτήν την εποχή εγώ δεν μπορώ να μείνω μακριά και θέλω όσο τίποτα άλλο να την φωτογραφίσω.

Ο όλεθρος των Μεγάλων Λιμνών

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-5__880

Η λίμνη της γάτας

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-10__880

Η μαγεία του Νοεμβρίου

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-16__880

Τα δυο πρόσωπα

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-18__880

Η κορυφή του υγρού βουνού

lake-erie-waves-photography-dave-sandford

Η μυστηριώδης Erie

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-3__880

Το τέρας της Erie

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-9__880

Ο φωνογράφος- Τραγούδια από τα βάθη της λίμνης

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-12__880

Η γοητεία του Νοεμβρίου

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie__880

Η μανία του νερού

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-2__880

Μαύρη Παρασκευή

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-4__880

Τρομακτικός θάνατος

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-11__880

Η θύελλα του Νοεμβρίου

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-7__880

Κόκκινη κορυφή

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-15__880

Αμμοθύελλα

the-freak-liquid-mountains-of-lake-erie-19__880

Πληροφορίες: davesandfordphotos.com | Facebook | Instagram