Η προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ζάχαρη που πρέπει να γνωρίζετε

10 Μαρτίου, 2015 2:13 ΠΜ
More videos

Η δραστική μείωση στην καθημερινή πρόσληψη ζάχαρης μειώνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και μας εξασφαλίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Διατροφής για την Υγεία και την Ανάπτυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ζητεί τη λήψη μέτρων από τα κράτη.

«Οι νέες οδηγίες απευθύνονται στις κυβερνήσεις που θα αναπτύξουν πολιτικές, για να στηρίξουν τους πολίτες, ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές.

Τέτοιες πολιτικές είναι η λήψη φορολογικών μέτρων σε τροφές και ποτά πλούσια σε ζάχαρη, ο περιορισμός της εμπορίας τροφίμων, που είναι πλούσια σε ζάχαρη, αλάτι και λίπη, η τοποθέτηση ξεκάθαρης σήμανσης στα προϊόντα τροφίμων και ο διάλογος με τη βιομηχανία τροφίμων, ώστε να μειώσει τις ποσότητες ζάχαρης στα παραγόμενα προϊόντα».

Στην Κεντρική και Βόρεια Αμερική ο μέσος ενήλικας καταναλώνει 95 γραμμάρια ζάχαρης, ενώ στην Ευρώπη 101 γραμμάρια.

Με βάση τις νέες κατευθύνσεις που δημοσιοποίησε ο Π.Ο.Υ., θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση ζάχαρης στο 10% των συνολικών θερμίδων, που προσλαμβάνουμε καθημερινά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καθημερινά οι ενήλικες θα πρέπει να καταναλώνουν 50 γραμμάρια ή 12 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Πτώση της τάξης του 5% βοηθά στην πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων, που συνδέονται με την κακή διατροφή, όπως ο διαβήτης.

VIA WASHINGTONPOST
Ακολουθήστε μας στο facebook: