Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ στο κυνήγι των παραβατών οδηγών – Αντιδράσεις από τους αστυνομικούς

14 Ιουλίου, 20232:33 ΠΜ

«Βράζει» η ομάδα ΔΙ.ΑΣ της αστυνομίας, εδώ και λίγες ώρες, μετά την απόφαση που πάρθηκε να εφοδιαστεί με μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων ώστε να μπορεί να «κόβει» κλήσεις στους παραβάτες οδηγούς. Μέχρι σήμερα όταν τα μέλη της ομάδας διαπίστωναν κάποια παράβαση καλούσαν περιπολικό της Τροχαίας το οποίο ερχόταν για να γράψει την κλήση και ο οδηγός να πληρώσει την «λυπητερή» ή κάποιος από τους βαθμοφόρους της περιπολίας που ήταν στο δρόμο ερχόταν στο σημείο για να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Αυτό πολλές φορές όμως καθυστερούσε να γίνει με αποτέλεσμα ο παραβάτης οδηγός να περιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να δημιουργείται ένταση και εκνευρισμός. Στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ξεκαθάριζαν στη zougla.gr ότι «δεν έχουμε πρόθεση να αλλάξουμε τον βασικό ρόλο και τον χαρακτήρα της ομάδας που προσφέρει καθημερινά στον πολίτη αλλά να βοηθήσουμε στην βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη. Π.χ. αν δουν έναν οδηγό να μιλά στο κινητό τηλέφωνο ή να έχει σταθμεύσει σε μια μπάρα ΑΜΕΑ δεν θα πρέπει να βεβαιώσουν την παράβαση; Τι θα πρέπει να κάνουν, να αδιαφορήσουν;».

Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αντιδρούν λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη ομάδα δεν δημιουργήθηκε για να κάνει την δουλειά της Τροχαίας, που είναι μεν σημαντική, αλλά διαφορετική από την δική μας. Προέχει να είμαστε στο «κυνήγι» του κακοποιού και όχι του «παραβάτη» οδηγού» λένε χαρακτηριστικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του Σωματείου Ειδικών Φρουρών το πρωί συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να διατυπώσουν τα παράπονα τους με αυτή την εξέλιξη.

Πληροφορίες του zougla.gr λένε ότι το προσεχές διάστημα οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ θα περάσουν μια μίνι – εκπαίδευση σε θέματα Τροχαίας καθώς θεωρείται απαραίτητο ώστε να μπορούν να εγκλιματιστούν και να τους δοθούν οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να κινούνται αλλά και να συμπεριφέρονται στους παραβάτες οδηγούς.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News