Η ιστορία πίσω από την σύλληψη του Μαραντόνα για ναρκωτικά

5 Μαΐου, 2018 2:11 ΜΜ
More videos

Τον Μάρτιο του 1991, ο Μαραντόνα αγωνιζόταν στην Νάπολι. Είχε καταφέρει να την οδηγήσει σε δυο σκουντέτο και στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, όμως εκείνη η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη γι’ αυτόν. Η σχέση του με την διοίκηση είχε αρχίσει να χαλάει, κυρίως λόγω της απουσίας του Ντιεγκίτο από πολλές προπονήσεις των «Παρτενοπέι».

Σε έναν έλεγχο ντόπινγκ, ο Μαραντόνα κληρώθηκε να δώσει δείγμα. Και το δείγμα έδειξε ίχνη κοκαΐνης. Ο Μαραντόνα τα αρνήθηκε όλα. Πολλοί ήξεραν για την κοντινή σχέση που είχε με την μαφία της Νάπολι, την διαβόητη Καμόρα, αλλά όπως παραδέχθηκε πολύ μετά ο Μαραντόνα, η περιπέτεια του με τα ναρκωτικά δεν άρχισε τότε.

Το 1982, σε ηλικία 22 ετών, πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα. Εκεί παρόλο που κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας, η ζωή δεν του άρεσε. Ξεκίνησε λοιπόν την χρήση κοκαΐνης από το 1984. Εκείνη την χρονιά πήρε μεταγραφή στην Νάπολι. Η μαφία της Καμόρα δεν άφησε τον θρύλο της πόλης να ξεφύγει.

Έμαθε την αδυναμία του και τον προσέγγισε ώστε να μπορεί με κάποιο τρόπο να τον ελέγχει. Τα επόμενα χρόνια στην Ιταλία ήταν τα καλύτερά του. Κέρδισε σχεδόν μόνος του το Μουντιάλ του 1986 (δεν ξέρουμε αν έγινε με την βοήθεια της κοκαΐνης) και τρείς τίτλους σε συλλογικό επίπεδο με την Νάπολι.

Ωστόσο ύστερα από επτά χρόνια στην νότια Ιταλία, ήρθε η τιμωρία της ομοσπονδίας που ήταν εξοντωτική για έναν άνθρωπο που είχε πατήσει τα 31. 15 μήνες αποκλεισμός, από κάθε ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο Ντιέγκο το πήρε στραβά. Και έφυγε από την Ιταλία, επιστρέφοντας στην πατρίδα του.

Ωστόσο στα τέλη Απριλίου, η αστυνομία εισέβαλλε στο σπίτι του γαμπρού του στο Μπουένος Άιρες. Εκεί βρήκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, με τον Ντιέγκο να μοιάζει μετανιωμένος από την πρώτη στιγμή. Το πλήθος που μαζεύτηκε έξω από το σπίτι τον αποθέωνε, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να τον δουν σε αυτή την κατάσταση. Συνελήφθη ξανά λίγες μέρες αργότερα, στην αρχές Μαΐου.

Τότε ήταν που ο Ντιέγκο παραδέχτηκε τον εθισμό του. Οι πειρασμοί ήταν πολλοί, είπε, και ο ίδιος δεν είχε όσες αντιστάσεις θα έπρεπε. Η καριέρα του είχε τελειώσει. Ο εθισμός του όχι. Μπήκε και βγήκε σε κλινικές, μέχρι το 2007. Κάποια στιγμή δημοσιεύματα τον ήθελαν νεκρό τρείς φορές μέσα σε έναν μήνα. Όμως ο Ντιέγκο κατάφερε να απεξαρτηθεί από τρεις δεκαετίες γεμάτες καταχρήσεις.

Σήμερα, είναι στα 58 και συνεχίζει να προκαλεί με δηλώσεις και με απόψεις. Όμως ο κατά πολλούς καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ξέφυγε και από την μαφία και από τα ναρκωτικά. Και ίσως αυτή να είναι η σημαντικότερη νίκη της ζωής του.

Ακολουθήστε μας στο facebook: