Οι Γάλλοι έχτισαν το πρώτο θεματικό πάρκο κρασιού για μεγάλους!

20 Ιουνίου, 2016 1:00 ΠΜ
More videos

Στης 1 Ιουνίου, ένα μοναδικό μέρος αφιερωμένο στην κουλτούρα του οίνου άνοιξε στο Bordeaux: ένα θεματικό μουσείο με το όνομα «The City of Wine» (La Cite du Vin) και είναι πραγματικά μεγάλο. Υπάρχουν 10 όροφοι με τμήματα δοκιμής, εστιατόρια, καταστήματα, αίθουσες διαλέξεων και εκθέσεων, κελάρια κρασιών ακόμη και κινηματογράφος.

Παρακάτω θα δείτε εικόνες από το πάρκο που αποτελεί ένα πραγματικά μεγάλο έργο.

ANAKA / facebook

Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο για ενήλικες. Με βάση το πλάνο των σχεδιαστών, το μέρος θυμίζει ποτήρι με κρασί που αναβλύζει.

Το μουσείο οίνου καταλαμβάνει 3.000 τετραγωνικά μέτρα. Για να επιτρέψει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν την ιστορία και την κουλτούρα αυτού του ξεχωριστού ποτού, προσφέρεται γευσιγνωσία κρασιών, θεματικές εκδηλώσεις, 20 εγκαταστάσεις πολυμέσων και προσωρινές εκθέσεις.

Ένας από τους ορόφους έχει έναν εξαιρετικό πολυέλαιο φτιαγμένο από χιλιάδες μπουκάλια κρασιού. Προσφέρει επίσης θέα 360ο της πόλης.

ANAKA / facebook

Αυτή είναι μια εικονική περιήγηση ενός οινοποιείου. Δημιουργήθηκε χάρης σε βίντεο από ένα ελικόπτερο και προσφέρει μια ευκαιρία να βουτήξει κανείς μέσα στη διαδικασία καλλιέργειας αμπελώνων οπουδήποτε στον κόσμο.

Εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις, υπάρχουν 3 επιπλέον προσωρινές εκθέσεις ετησίως. Θα πρέπει να αφυπνίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων που είναι αρκετά τυχεροί για να επισκεφτούν αυτό το μέρος έστω μια φορά.

Δεκάδες θεματικές περιοχές περιμένουν τους επισκέπτες. Εδώ μπορείτε να δείτε μια αίθουσα διαλέξεων 250 ατόμων που περιλαμβάνει δοκιμαστικά τμήματα, ένα μικρό κήπο, μια ηλεκτρονική εγκατάσταση αμπελιού με σχηματοποιημένα αμπέλια και πινακίδες πάνω τους, που δίνουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο είδος κρασιού όπως και πολλά άλλα συναρπαστικά πράγματα.

Alban Gilbert / facebook

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το θεματικό πάρκο «The City of Wine» κόστισε 81 εκατομμύρια δολάρια. Οι διαχειριστές του μουσείου ελπίζουν να είναι το μεγαλύτερο κέντρο κρασιού για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή και πληροφορίες στο ΑΝΑΚΑ/facebook