Οι 5 καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για μια πιο λεπτή μέση.

14 Φεβρουαρίου, 2016 1:22 ΜΜ
More videos

Μια λεπτή μέση θεωρείται ανέκαθεν σύμβολο ομορφιάς αλλά μη νιώθετε άσχημα αν δεν μπορείτε να την δείξετε ακόμη. Δεν χρειάζεται να περάσετε πολλές ώρες στο γυμναστήριο προσπαθώντας να αποκτήσετε μια λεπτή σιλουέτα, απλά κάντε μια μικρή προπόνηση στο σπίτι όπως θα δείτε παρακάτω.

Οι 5 παρακάτω ασκήσεις θα αφαιρέσουν αρκετούς πόντους από τη μέση σας. Η όλη προπόνηση διαρκεί 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί και θα εντυπωσιαστείτε πλήρως με τα φανερά αποτελέσματα εντός 30 ημερών. Η επιμονή και το κίνητρο είναι ότι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε και να αποκτήσετε ένα εκπληκτικό σώμα.

1# Άσκηση ανοιχτήρι

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας στο πλάι.

Ισιώστε τα πόδια σας, πιέστε τα μαζί και σιγά σιγά σηκώστε τα προς το κεφάλι σας. Το σώμα και τα πόδια σας πρέπει να δημιουργούν μια γωνία περίπου 45 μοιρών. Βεβαιωθείτε πως τα χέρια, το κεφάλι και οι ώμοι σας είναι εντελώς επίπεδα στο πάτωμα και μην τα σηκώσετε ενώ κινείτε τα πόδια σας.

Αργά αφήστε να κυλίσει η σπονδυλική σας στήλη και ακουμπήστε τα πόδια σας ελαφρώς προς τα δεξιά μέχρι να νιώσετε τους μύες να δουλεύουν. Επιστρέψτε τα πόδια σας στο κέντρο και επαναλάβετε από την αριστερή πλευρά χωρίς αν τα ακουμπήσετε στο πάτωμα.

Συνεχίστε πηγαίνοντας από τη μια πλευρά στην άλλη. Κάντε 3 σετ, εισπνέοντας αργά και μένοντας ακίνητοι σε κάθε πλευρά για 2 δευτερόλεπτα.

2# Διατάσεις

Καθίστε σε ένα χαλάκι με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από τους ώμους και την πλάτη ίσια.

Ανοίξτε τα χέρια σας.

Περιστρέψτε τους ώμους σας 90 μοίρες και προσπαθήστε να αγγίξετε το αριστερό σας πόδι με το δεξί χέρι.

Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε την άσκηση με στόχο το δεξί σας πόδι με το αριστερό χέρι.

Ακουμπήστε 30 φορές την κάθε πλευρά και βεβαιωθείτε πως η πλάτη σας είναι ίσια.

3# Συστροφές

Χρησιμοποιήστε είτε έναν αλτήρα είτε ένα δίσκο βάρους για αυτή την άσκηση. Τα βάρη θα βοηθήσουν να φτιάξετε τη στάση σας και να εξισορροπήσετε το βάρος της.

Κρατήστε το βάρος με τα δύο σας χέρια, καθίστε στο χαλάκι σας και λυγίστε τα γόνατα ακουμπώντας τα πόδια σας στο πάτωμα. Γείρετε προς τα πίσω 45 μοίρες και απλώστε τα χέρια μπροστά από το στήθος σας.

Κάντε περιστροφή προς τα δεξιά αλλά κινώντας μόνο τον κορμό σας.

Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Περιστρέψτε τον κορμό σας όσο περισσότερο μπορείτε προς τα αριστερά. Κατά την άσκηση, μπορείτε να δοκιμάσετε να φανταστείτε πως υπάρχει ένας τοίχος ακριβώς πίσω σας που θέλετε να ακουμπήσετε.

Επαναλάβετε την ίδια μέθοδο 30 φορές από κάθε πλευρά.

4# Πλάγια κάμψη

Καθίστε στο ένα ισχίο με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα στο πλάι.

Κολλήστε τους μηρούς σας και σηκωθείτε από το χαλί ενώ τεντώνετε το χέρι σας πάνω από το κεφάλι σας. Δημιουργήστε ένα τόξο με τον κορμό σας.

Πολύ αργά χαμηλώστε ώστε να ακουμπήσετε και πάλι στο χαλί. Μετρήστε μέχρι το 8.

Κάντε 15 κάμψεις δεξιά και έπειτα 15 στα αριστερά.

5# Εναέρια κολύμβηση

Ξαπλώστε με το στομάχι και τους μηρούς ενωμένους. Βάλτε τα χέρια σας μπροστά και τεντώστε τα πόδια σας. Σηκώστε τα χέρια, τα πόδια, το κεφάλι και το στήθος σας ψηλά. Μείνετε σε αυτή τη θέση.

Εναλλακτικά, ανυψώστε το αριστερό χέρι με το δεξί πόδι και το δεξί χέρι με το αριστερό πόδι χωρίς να ακουμπήσετε το πάτωμα.

Κάντε 10 σετ αυτής της άσκησης μετρώντας κάθε φορά ως το 20. Ξεκουραστείτε για 10 δευτερόλεπτα μεταξύ των σετ.

Πηγή:  Women’s Health

Ακολουθήστε μας στο facebook: