Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
διάφοραΓιατί οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας θα φορέσουν μαργαριτάρια στην κηδεία της...

Γιατί οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας θα φορέσουν μαργαριτάρια στην κηδεία της βασίλισσας;

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα στις ενδυματολογικές επιλογές των κυριών της βασιλικής οικογένειας και το νόημα πίσω από τις εμφανίσεις τους.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η δούκισσα του Sussex, η πριγκίπισσα Aννα και η Zara Tindall είναι μόνο μερικές από τις κυρίες που θα παρευρεθούν στη βαρυσήμαντη εκδήλωση και πιθανότατα θα φορέσουν όλες μαργαριτάρια για την περίσταση. Τα μαργαριτάρια αναφέρονται συχνά ως «κόσμημα πένθους», μια παράδοση που χρονολογείται από την εποχή της βασίλισσας Βικτώριας.

pearls vic z 11zon

Η πριγκίπισσα Diana εθεάθη επίσης να φοράει μαργαριτάρια στην κηδεία του Gianni Versace, φορώντας μια μονή σειρά από τις συμβολικές χάντρες.

gettyimages 1265178891

Πολλά βλέμματα στράφηκαν στο μαργαριταρένιο κολιέ της πριγκίπισσας Kate τον Απρίλιο του 2021, στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, και πιστεύεται ότι το φόρεσε για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα και την πριγκίπισσα Diana. Φόρεσε επίσης ένα εμβληματικό Iαπωνικό choker με μαργαριτάρια στην κηδεία, μαζί με σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια, όλα από τη συλλογή της βασίλισσας.

Το κολιέ είχε ένα κεντρικό κούμπωμα με διαμάντια και το είχε παραγγείλει η ίδια η Ελισάβετ, ενώ ήταν φτιαγμένο με μαργαριτάρια που της έδωσε η ιαπωνική κυβέρνηση. Ενώ το κολιέ ανήκε στην Αυτού Μεγαλειότητα, η πεθερά της Kate, Diana φόρεσε περίφημα το κολιέ σε ένα κρατικό συμπόσιο για την Ολλανδία το 1982. Η Κate είχε προηγουμένως δανειστεί το κομμάτι για να γιορτάσει την 70η επέτειο γάμου της βασίλισσας με τον πρίγκιπα Φίλιππο, κάνοντας την επιλογή ακόμα πιο ταιριαστή.

Τα πιο σημαντικά