Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
Ελλάδα«ΦΥΓΕΤΕ!» το σύνθημα Τσίπρα για να λυτρωθεί η δημοκρατία από τον Μητσοτάκη

«ΦΥΓΕΤΕ!» το σύνθημα Τσίπρα για να λυτρωθεί η δημοκρατία από τον Μητσοτάκη

Αν κάποιος σταχυολογούσε τις βασικές λέξεις – κλειδιά από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (ζόφος, δημοκρατία, καθεστώς, αυταρχισμός, μεσαία τάξη, ανισότητες, πολιτική αλλαγή), θα αποκωδικοποιούσε και το πώς θα το πάει το επόμενο διάστημα στο σκέλος της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.

Το σκληρό ροκ του συνοψίζεται στο σκέλος των υποκλοπών και στο έτερο της ακρίβειας.

Και εδώ θα εστιάσει εκείνος και οι σύντροφοί του με άξονα –όπως έδειξε η ΚΟ– τη δημοκρατία στη χώρα και την προσπάθεια να καταδείξει πως η κυβέρνηση είναι υπονομευτής της.

«Χρέος μας πρώτιστο είναι η αναμέτρηση με τις τρομακτικές δυσκολίες που αφήνει η ισοπεδωτική πολιτική τους.

»Χρέος μας είναι να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα», είπε εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του.

Εστιάζοντας δε στο θέμα των παρακολουθήσεων, τόνισε πως αυτές «δεν ένα ατύχημα. Είναι μέθοδος διακυβέρνησης».

Βασικό εξάλλου στην ανάγνωση της Κουμουνδούρου είναι πως η τρέχουσα υπόθεση πληγώνει την κυβέρνηση, πλήττει τους δεσμούς της με το κεντρώο κοινό, ενώ παράλληλα η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση την ακυρώνει στα μεσαία και λαϊκά στρώματα.

Προβλέπουν μάλιστα πως στην εξέλιξη των πραγμάτων, η κυβέρνηση δια του Κυριάκου Μητσοτάκη θα «πλειοδοτεί πατριωτικά» και θα στοχεύει στον ΣΥΡΙΖΑ όπως με αφορμή την αμυντική βιομηχανία της χώρας και την επίθεση από το Μέγαρο Μαξίμου πως η αξιωματική αντιπολίτευση «υπονομεύει τις συμφωνίες με τη Γαλλία για τα εξοπλιστικά».

«Φάνηκε να τον τάραξε η γνωστή και πολλές φορές διατυπωμένη θέση μας, ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να δαπανά 14 δισ. για εξοπλισμούς τη τελευταία διετία και ούτε ένα ευρώ να μην πηγαίνει για την ενίσχυση της εγχώριας, της εθνικής πολεμικής βιομηχανίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ στο σκάνινγκ του κόμματός του τίθεται εδώ και ημέρες πως ανάμεσα στα θύματα των υποκλοπών φέρεται να βρίσκεται και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος.

«Και αναρωτιέμαι τόσο εγώ όσο και ο κάθε πολίτης που παρακολουθεί εμβρόντητος τις αποκαλύψεις.

»Είναι ο διευθυντής εξοπλισμών υπό παρακολούθηση;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές του.

«Φύγετε»: το νέο σύνθημα

Για όλα αυτά με ένταση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπυκνώνουν την όλη ρητορική τους στο «Φύγετε» (που θυμίζει το «Παραιτηθείτε» του 2017 των πολεμίων τους) προσεχώς.

Μαζί με τις περιοδείες, το άνοιγμα του κόμματος και με μια ακόμη αιχμή: πως η δημοκρατία κινδυνεύει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως δείχνει η τρέχουσα υπόθεση των παρακολουθήσεων.Τα πιο σημαντικά