Φωτογράφος δείχνει ότι δεν έχει σημασία το μέρος αλλά το ταλέντο

23 Νοεμβρίου, 2017 6:33 ΜΜ
More videos

Οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι βλέπουν διαφορετικά πράγματα όταν κοιτάζουν τον ίδιο τόπο και αυτή η ιστορία αποδεικνύει ότι οι επαγγελματίες μπορούν να κάνουν θαύματα ακόμα και με ελάχιστους πόρους.

Για να δώσει μια πρόκληση στον εαυτό της, η Τζένα Μάρτιν πήρε την κάμερα και το μοντέλο της στο Lowe: «Αντί να ψάξουμε τις συνήθεις όμορφες τοποθεσίες γύρω από το σημείο που ζούμε, είχα την ιδέα να κάνω ακριβώς το αντίθετο», γράφει στο PetaPixel. «Ήθελα να πάω κάπου «άσχημα» σε σχέση με τα συμβατικά πρότυπα φωτογραφίας και στη συνέχεια να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό. Το Lowe φαινόταν η τέλεια επιλογή. ”

“Ήθελα ένα μέρος με έντονο φωτισμό και περιορισμένα σκηνικά. Κάπου που δεν θα είχε νόημα να γίνει μια φωτογράφηση. “Πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα, η Μάρτιν έβαλε ορισμένους κανόνες:

1) Έπρεπε να εργαστούν με ό, τι ήταν ήδη εκεί. Η φωτογράφος έφερε μόνο τη φωτογραφική μηχανή της, χωρίς τεχνητό φωτισμό ή στηρίγματα.
2) Δεν μπορούσαν να αναδιατάξουν το σκηνικό ή να κάνουν οποιεσδήποτε μεγάλες αλλαγές.
3) Θα σταματούσαν να φωτογραφίζουν αν κάποιος άλλος ήταν στο παρασκήνιο.

“Μόλις πλησιάσαμε έναν υπάλληλο ρώτησε αν μπορούσαν να μας βοηθήσουν και ρώτησα,” Θα τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες, είναι αυτό εντάξει; “Ο ίδιος απάντησε,” Φυσικά! Η Μάρτιν και το μοντέλο της είχε περίπου μία ώρα πριν κλείσει το κατάστημα και άρχισαν τη φωτογράφηση τους σε στενούς και ευρείς διαδρόμους, σε καταλόγους με χρώματα και δέντρα.

“Συνολικά, αυτή ήταν μια πραγματικά διασκεδαστική πρόκληση! Όχι ότι θα ήθελα να προσκαλέσω έναν πραγματικό πελάτη να κάνει ποτέ φωτογράφηση στο Lowe (αν και ποτέ δεν λέω ποτέ), αλλά ήμουν πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα! Την επόμενη φορά που βλέπετε ένα “άσχημο” σημείο, ίσως να του δώσετε μια ευκαιρία, ποτέ δεν ξέρετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.”

“Το Lowe φαινόταν η τέλεια επιλογή” Θέση 1: Τα δείγματα χρωμάτων

Χωρίς επεξεργασία

Με επεξεργασία

Τοποθεσία Lowe 2: Το τμήμα φωτιστικών

Χωρίς επεξεργασία

Με επεξεργασία

Τοποθεσία Lowe 3: Οι διάδρομοι

Χωρίς επεξεργασία

Με επεξεργασία

Τοποθεσία φωτογράφισης: Διάδρομος 2

Τοποθεσία Lowe 4: To τμήμα με τα κηπευτικά

Χωρίς επεξεργασία

Με επεξεργασία

Τοποθεσία Lowe 5: Τομέας μαξιλαριών

[jennamartinphotography] [petapixel]

Ακολουθήστε μας στο facebook: