Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
διεθνήΦωτογράφος άγριας ζωής απαθανάτισε σπάνιο κίτρινο πιγκουίνο

Φωτογράφος άγριας ζωής απαθανάτισε σπάνιο κίτρινο πιγκουίνο

Στη μέση μιας αποικίας με πάνω από 120.000 πιγκουίνους, ο φωτογράφος είδε κάτι που δεν μπορούσε να πιστέψει!

Αν και οι πιγκουίνοι είναι γνωστοί για την ασπρόμαυρη γούνα τους, ένας Βέλγος ονόματι Yves Adams, οδηγός αποστολής και φωτογράφος άγριας φύσης, απαθανάτισε έναν σπάνιο πιγκουίνο με κίτρινη και άσπρη γούνα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του, ο οποίος πέρασε δύο μήνες σε μια φωτογραφική αποστολή στο Νότιο Ατλαντικό.

image

Όταν ο Yves και η ομάδα σταμάτησαν σε ένα νησί στη Νότια Τζόρτζια για να φωτογραφίσουν μια αποικία με βασιλικούς πιγκουίνους, ο Βέλγος είδε κάτι που του τράβηξε την προσοχή, έναν κίτρινο πιγκουίνο στη μέση μιας αποικίας με περισσότερους από 120.000 πιγκουίνους!

yellow penguin

Σε μια συνέντευξη στο Kennedy News, ο Yves σχολίασε αυτή την εμπειρία: «Ποτέ δεν έχω ξαναδεί ή ακούσει για έναν κίτρινο πιγκουίνο. Υπήρχαν 120.000 πουλιά σε εκείνη την παραλία και αυτό ήταν το μόνο κίτρινο που υπήρχε». Και είναι ότι αυτό το φαινόμενο είναι πραγματικά πολύ σπάνιο και παρόλο που από το 2000 έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες μελέτες για τον λευκισμό στους πιγκουίνους, αυτή η ασθένεια παραμένει ένα μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους.

image 1

Επιπρόσθετα, πιστεύεται ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή, ποτέ πριν δεν είχε συλληφθεί πιγκουίνος που έπασχε από αυτή την ασθένεια σε τόσο καθαρές φωτογραφίες, καθώς το ζώο ήταν μόλις 50 μέτρα μακριά και δεν υπήρχαν άλλοι πιγκουίνοι, φώκιες ή άλλο ζώο που να προκαλούσε κάποιο εμπόδιο. για να τραβηχτούν οι φωτογραφίες.

knm first ever yellow penguin 16

Ο Yves εκμεταλλεύτηκε αμέσως τη στιγμή για να φωτογραφίσει τον περίεργο κίτρινο πιγκουίνο και αργότερα έμαθε ότι η αιτία αυτής της απόχρωσης είναι επειδή ο πιγκουίνος έχει λευκισμό, μια κατάσταση κατά την οποία τα ζώα χάνουν μέρος της κανονικής τους μελάγχρωσης και δημιουργούνται αλλαγές στο χρώμα. όπως κηλίδες στο δέρμα, τα φτερά ή να ασπρίσουν. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον αλμπινισμό, ο λευκισμός δεν προκαλεί καμία βλάβη στα μάτια.

image 2

Σύμφωνα με μια μελέτη για τον λευκισμό στους πιγκουίνους, υπολογίζεται ότι ανάλογα με το είδος, η πιθανότητα εμφάνισης αυτής της ασθένειας είναι 1 στις 20.000 έως 146.000, οπότε ο Yves είχε αναμφίβολα μια απίστευτη ευκαιρία να μπορέσει να φωτογραφίσει από τόσο κοντά τον κίτρινο πιγκουίνο, και όπως ήταν αναμενόμενο, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι από τις όμορφες λήψεις τους που έγιναν γρήγορα viral στο διαδίκτυο.

Πηγή:nation.com.mx

Τα πιο σημαντικά