Φωτογράφος αφαιρεί τα κινητά τηλέφωνα από τις φωτογραφίες για δείξει κάτι σημαντικό

31 Αυγούστου, 20182:45 ΠΜ

Για να δείξει πόσο απομονωμένοι έχουν καταλήξει να είναι οι άνθρωποι με την πρόοδο της τεχνολογίας, ο φωτογράφος Eric Pickersgill κυκλοφόρησε μια σειρά από φωτογραφίες με πρωταγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους. Σε όλες τις φωτογραφίες όμως ο Pickersgill έχει κάνει μια μικρή παρέμβαση.

Χρησιμοποιώντας προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών έχει αφαιρέσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.
Ο Pickersgill εμπνεύστηκε για να ξεκινήσει αυτή τη σειρά φωτογραφιών από μια οικογένεια που κάθισε στο διπλανό του τραπέζι, σε μια καφετέρια.
«Μια οικογένεια κάθισε δίπλα μου στο Illium café της Νέας Υόρκης. Παρατήρησα ότι ήταν τόσο απομακρυσμένος ο ένας από τον άλλον. Δεν μιλούσαν σχεδόν καθόλου. Ο πατέρας και οι δυο τους κόρες είχαν βγάλει και έπαιζαν με τα κινητά τους ενώ ή μαμά ή δεν είχε καθόλου ή επέλεξε να το αφήσει κρυμμένο».
«Κοιτούσε έξω από το παράθυρο λυπημένη. Ένιωθε μόνη από την υπόλοιπη οικογένεια της. Ο μπαμπάς σήκωνε που και που το κεφάλι του για να της ανακοινώσει κάποια σημαντική πληροφορία που διάβαζε στο διαδίκτυο».

«Δύο φορές της είπε για ένα μεγάλο ψάρι που κάποιοι έπιασαν. Κανείς δεν του απαντούσε».
«Νιώθω λυπημένος που η τεχνολογία που φτιάξαμε για να επικοινωνούμε περισσότερο, μας έχει φτάσει στο σημείο να μην επικοινωνούμε καθόλου. Αυτό δεν μας έχει συμβεί ποτέ πριν και αμφιβάλλω αν έχουμε σκεφτεί τις κοινωνικές επιπτώσεις της νέας αυτής εμπειρίας».

«Λίγο μετά έβγαλε και η μαμά το δικό της τηλέφωνο».
«Η εικόνα αυτής της οικογένειας, το πρόσωπο της μητέρας, οι απασχολημένες έφηβες κόρες τους και η στάση του πατέρα, έκαψαν το μυαλό μου», έγραψε στην ιστοσελίδα του.
«Ήταν μία από εκείνες τις στιγμές που βλέπεις κάτι τόσο εκπληκτικά συνηθισμένο, που σε τρομάζει και είναι αδύνατο να το ξεχάσεις. Βλέπω αυτή την οικογένεια στο μανάβικο, στις τάξεις ενός σχολείου, στα αυτοκίνητα της εθνικής οδού και στο κρεβάτι μου πριν με πάρει ο ύπνος δίπλα στη γυναίκα μου».
Είτε είστε ένας από αυτούς που έχετε εμμονή με την τεχνολογία, είτε ανήκετε στη μειοψηφία που δεν ασχολείται και τόσο, αυτές οι φωτογραφίες έχουν κάτι να σας πουν..

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News