Φωτογραφίες του 1950 δείχνουν πώς ταξίδευαν τα μωρά στα αεροπλάνα

26 Ιανουαρίου, 2017 3:52 ΠΜ
More videos

Υπάρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά με τα μωρά και τα ταξίδια τους με τα αεροπλάνα. Ένα είναι το σίγουρο πάντως, πως οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη την πτήση κάθε ταξιδιώτη, συμπεριλαμβανομένων και των μωρών. Σύμφωνα με κάποιες σπάνιες φωτογραφίες από το 1953, οι προσπάθειες για την παροχή της καλύτερης εναέριας εμπειρίας, περιλάμβαναν απίθανες μηχανολογικές λύσεις για τους νεότερους ταξιδιώτες!

Όπως μας αποδεικνύει και η επίσημη φωτογραφία της “British Overseas Airways Corporation” (τωρινή “British Airways”), η εταιρία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να ικανοποιήσει τους πελάτες της. Δημιούργησε ένα είδος αιώρας για τα μωρά που έκαναν μακρινά ταξίδια. Αν χρειαζόταν, οι αιώρες αυτές τοποθετούνταν στα ράφια των αποσκευών, επιτρέποντας στα βρέφη να κοιμηθούν με άνεση και ασφάλεια, αφού ο σχεδιασμός τους απέτρεπε την πτώση τους. Ωστόσο, οι γονείς έπρεπε να τα κρατούν στα χέρια τους στην απογείωση και την προσγείωση. Αυτή η πρακτική συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Αν και οι αεροπορικές εταιρίες παρέχουν παρόμοια κρεβατάκια για μωρά, τα περισσότερα τοποθετούνται πια στο διάδρομο. Μάλλον πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παράπονα για τα παιδιά στα αεροπλάνα και να αναζητήσουμε τρόπους βελτίωσης της πτήσης για όλους μας.

Δείτε τις φωτογραφίες.

British Airways Speedbird Heritage Centre

Battmann

Brian Seed

[vintageeveryday]

Ακολουθήστε μας στο facebook: