Φλώρινα: 5χρονη έχασε τη ζωή της από αλλεργικό σοκ μετά από λήψη αντιβιοτικού

22 Αυγούστου, 2018 7:56 ΜΜ
More videos

Τραγωδία για μια οικογένεια στο Αμύνταιο Φλώρινας, με το 5χρονο κοριτσάκι της οικογένειας να αφήνει την τελευταία του πνοή, στα χέρια των γονιών του, έχοντας πριν πέσει σε κώμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eordaia.org, το άτυχο παιδάκι μετέφεραν οι ίδιοι οι γονείς του στο νοσοκομείο, όταν για ανεξήγητο λόγο μελάνιασε και λιποθύμησε, αφού πρώτα διαμαρτυρήθηκε για αδιαθεσία και τάση να κάνει εμετό. Δυστυχώς, όταν έφτασε στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το 5χρονο παιδάκι ήταν ήδη νεκρό.

Το περιστατικό συνέβη στο Βαρικό του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Όπως φαντάζει φυσιολογικό, οι γονείς του άτυχου κοριτσιού είναι σοκαρισμένοι, βλέποντας μέσα σε λίγα λεπτά να χάνεται η ζωή του παιδιού τους.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη συνέχεια έδειξε ότι ο θάνατος οφείλεται σε αλλεργικό σοκ μετά από λήψη αντιβιοτικού.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μποδοσακείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν άσφυγμο και μελανιασμένο και είχε όλα τα χαρακτηριστικά του νεκρού. Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να το επαναφέρουν στη ζωή με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και ανάνηψη δεν απέδωσαν. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος οφείλεται σε αλλεργικό σοκ μετά τη λήψη ενός αντιβιοτικού που χορηγείται συχνά και είναι αγαπητό στα παιδιά λόγω της ευχάριστης γεύσης φρούτου.

Σύμφωνα με τον κ. Κυφωνίδη χτες το πρωί το κοριτσάκι ανέβασε πυρετό και αφού το εξέτασε ιδιώτης γιατρός του χορήγησε αντιβιοτικό με την οδηγία να λαμβάνεται ανά δωδεκάωρο, στις 8 το πρωί και στις 8 το βράδυ. Μετά τη χορήγηση του αντιβιοτικού, στις 8 το βράδυ, το κοριτσάκι αισθάνθηκε κάψιμο στο λαιμό, ζήτησε νερό και αφού το ήπιε σωριάστηκε. Αμέσως μετά ο πατέρας, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού, μετέφεραν με ιδιωτικό αυτοκίνητο το παιδί στο Μποδοσάκειο, αλλά ήταν ήδη νεκρό και οι προσπάθειες των γιατρών για να το επαναφέρουν δεν απέδωσαν.