Φοιτητής έφτιαξε μόνος του τα σιδεράκια του με λιγότερο από 60 δολάρια.

18 Μαρτίου, 2016 6:36 ΜΜ
More videos

Ο Amos Dudley αντιμετώπιζε μια δυσάρεστη κατάσταση. Μισούσε τα στραβά δόντια του και έπρεπε να βάλει σιδεράκια, αλλά όπως οι περισσότεροι φοιτητές δεν είχε αρκετά χρήματα. Έτσι, στράφηκε στην τεχνολογία και χρησιμοποίησε 3D εκτυπωτές για να φτιάξει τα δικά του σιδεράκια.

ag

Ο Dudley είναι ένας 23χρονος φοιτητής γραφιστικής στο Νιου Τζέρσεϊ. Υποστηρίζει, ότι φορούσε σιδεράκια, όταν ήταν στο γυμνάσιο, αλλά παραμελούσε την συντήρησή τους.

“Ένιωθα πολύ άσχημα με τα δόντια, επειδή μου υπενθύμιζαν ότι τα είχα παραμελήσει. Ήταν σαν να έχω σπαταλήσει άσκοπα τα χρήματα που είχαν δαπανήσει οι γονείς μου για τα σιδεράκια μου”, αναφέρει ο ίδιος.

Στο προσωπικό του μπλογκ έγραψε, ότι όταν κατάλαβε πόσο άσχημα φαίνονταν τα δόντια του, σταμάτησε να χαμογελάει.

“Δεν χαμογελούσα, γιατί δεν μου άρεσαν καθόλου τα δόντια μου”, είχε γράψει.

Ο Dudley άρχισε να ψάχνει για διάφανα σιδεράκια στο ίντερνετ, όταν παρατήρησε κάτι: τα σιδεράκια που έψαχνε έμοιαζαν με κάτι που θα μπορούσε να φτιαχτεί με την βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή, στον οποίο ένας φοιτητής γραφιστικής έχει εύκολη πρόσβαση.

enhanced-18599-1458240720-2

“Τι μπορεί να σταματήσει κάποιον, που έχει πρόσβαση σε έναν 3D εκτυπωτή, να φτιάξει μόνος του τα σιδεράκια του”, αναρωτιόταν.

Ο Dudley αναφέρει, ότι τα κίνητρά του δεν είναι αποκλειστικά και μόνο οικονομικά, αφού ήξερε πως σε μερικά χρόνια που θα τελείωνε την σχολή του θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά το κόστος για τα σιδεράκια.

Αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν ο συνδυασμός χρημάτων και η επιθυμία του να πειραματιστεί.

“Όταν συνειδητοποίησα, ότι μπορούσα να κάνω κάτι τόσο πρωτότυπο και ταυτόχρονα να επιδείξω τις ικανότητες μου ως σχεδιαστής και κατασκευαστής και να φτιάξω σχεδόν δωρεάν κάτι που με έκανε να αισθάνομαι άσχημα, ήξερα ότι άξιζε το ρίσκο”, δήλωσε.

Μετά από πολύ έρευνα, ο Dudley έφτιαξε ένα ζευγάρι από 12 πλαστικά σιδεράκια. Κατέγραψε την όλη διαδικασία στο προσωπικό του μπλογκ και σημείωσε, ότι έφτιαξε τα σιδεράκια ως μέρος μιας εργασίας για την σχολή του.

enhanced-10835-1458240863-13

Ολόκληρη η διαδικασία κόστισε λιγότερο από 60 δολάρια και πολύ λιγότερο από τα 8.000 δολάρια που κοστίζουν τα συνηθισμένα πλαστικά σιδεράκια, αναφέρει το CNN Money.

Ο Dudley ανέφερε πως καθ’ όλη την διάρκεια είχε την υποστήριξη της οικογένειάας του και των φίλων του.

‘Όταν είπα την ιδέα μου στους φίλους μου και την οικογένειά μου τους άρεσε πάρα πολύ. Η οικογένεια μου είναι παρά πολύ υποστηρικτική”, δήλωσε.

Το αποτέλεσμα; Μετά από 16 βδομάδες που φοράει τα σιδεράκια το χαμόγελό του είναι ξεκάθαρο πιο ωραίο και ίσιο.

ag

Ο φοιτητής υποστηρίζει, ότι τα σιδεράκια είναι τελείως διάφανα και ότι τώρα πονάει αρκετά λιγότερο, αφού άλλαξε τα παλιά του σιδεράκια με καινούργια.

“Το πιο σημαντικό είναι, ότι νιώθω πως μπορώ ξανά να χαμογελάσω”, αναφέρει ο ίδιος.

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι του γράφουν στο μπλογκ του, ότι πρέπει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την 3D εκτύπωση για σιδεράκια, ο Dudley δεν σκοπεύει να φτιάξει σιδεράκια για άλλους.
Αλλά ξεκαθάρισε, ότι οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που υπάρχει στην ορθοδοντική: “Δεν υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός και οι τιμές είναι πάρα πολύ υψηλές.”