Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΕυαγγελισμός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο ανεμβολίαστης που αρνούνταν να διασωληνωθεί

Ευαγγελισμός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο ανεμβολίαστης που αρνούνταν να διασωληνωθεί

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες θανάτου της ανεμβολίαστης ασθενούς στον Ευαγγελισμό, η οποία είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες θανάτου της 54χρονης ασθενούς στον Ευαγγελισμό, η οποία είχε προσβληθεί από κορονοϊό και δεν είναι κάνει το εμβόλιο. Η γυναίκα, να σημειωθεί, είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από τρίτα πρόσωπα που μπορεί να εμπόδισαν ή να καθυστέρησαν τη διασωλήνωση της 54χρονης.

Η εισαγγελία ξεκινά, ειδικότερα, προκαταρκτική εξέταση με στόχο να διακριβωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Να σημειωθεί πως η έρευνα, την οποία έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου. Θα αναζητηθούν και θα κληθούν άτομα που μπορεί να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς, μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο θάνατος της 54χρονης

Η ασθενής, που είχε υποκείμενα νοσήματα και ταλαιπωρούνταν ιδιαίτερα από αυτά, κατέληξε αρνούμενη σθεναρά τη διασωλήνωσή της.
Μάλιστα, είχε κάνει και ανάρτηση στα social media ζητώντας βοήθεια καθώς οι γιατροί θα τη διασωλήνωναν μιας και είχε επιδεινωθεί η κατάστασή της.

Η ανάρτηση της 54χρονης που ήταν ανεμβολίαστη και αρνούνταν να διασωληνωθεί

Η ασθενής προσέλαβε δικηγόρο για να σταματήσει τη διαδικασία, ενώ το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση.
Τελικώς, προχώρησε η διασωλήνωση, αλλά η 54χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Τα πιο σημαντικά