Εξηγήσεις Χαρδαλιά: «Δεν φίλησα το χέρι του ιερέα που διασώσαμε, έκλινα προς το ράσο του»

22 Σεπτεμβρίου, 2020 3:56 ΜΜ
More videos

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να φιλά το χέρι ενός ιερέα, που διέσωσε η Πολιτική Προστασία. Ο κ. Χαρδαλιάς, με ανάρτησή του στο Facebook, θέλησε να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το βίντεο που κυκλοφορεί.

Επεσήμανε ότι δεν φίλησε το χέρι του ιερέα, αλλά έκλινε προς το ράσο του ως ένδειξη σεβασμού. Μάλιστα, έκανε λόγο για τις μάχες που δίνει καθημερινά η Πολιτική Προστασία σε πολλαπλά μέτωπα, ενώ απευθύνθηκε και σε αυτούς που «ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που διασώσαμε και που έσπευσε να μας ευχαριστήσει και μας συγχάρει αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιω νερό (τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:

Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφάλεια όλων των πολιτών.

Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!»

Ακολουθήστε μας στο facebook: