Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΈξαλλоι οι Παπάδες με την Σοφία Μουτίδου: «Βάναuση προσβολń αuτά που είπε...

Έξαλλоι οι Παπάδες με την Σοφία Μουτίδου: «Βάναuση προσβολń αuτά που είπε για την Παναγiα μας. Να δικαστεi»

Επιστολή απέστειλε ο π. Στυλιανός Ευαγγγέλου στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE με την οποία κοινοποιεί την πρόθεσή του να υποβάλλει μήνυση στην Σοφία Μουτίδου για τη φράση “Παναγία Αχαΐρευτη της Μυκόνου” σε βίντεο.

Η ηθοποιός είχε δημοσιεύσει το επίμαχο βίντεο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όπου σχολίαζε με χιουμοριστικό τρόπο τις γιορτές, την προσμονή των Χριστουγέννων και την πίστη γενικότερα.

Τι αναφέρει ο κληρικός στην επιστολή του:

“Κύριοι καλημέρα σας, καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλο τον κόσμο,

Αν και δεν μένω εδώ και πολλά χρόνια στο όμορφο νησί της Μυκόνου, η καταγωγή των γονέων μου είναι από εκεί, έχω υπέροχες αναμνήσεις ως παιδί (είμαι τώρα 63 ετών) και θυμάμαι ένα αγνό , παραδεισένιο μέρος, πριν την αλλοτρίωση που υπέστη τα τελευταία 25 χρόνια.

Πρόσφατα έγινα δέκτης μιας ασχήμιας. Μια κυρία , της οποίας την ύπαρξη αγνοούσα και ευτυχώς για μένα, η κυρία Μουτίδου, ηθοποιός στο επάγγελμα, σε βίντεο της στο YOUTUBE, μεταξύ άλλων τόλμησε να πιάσει στο στόμα της το πρόσωπο της Παναγίας μας χρησιμοποιώντας σε κοροϊδευτικό τόνο τη φράση “Παναγία η Αχαΐρευτη που είναι στη Μύκονο η Αγία της Περιοχής”. Στη Μύκονο δεν υπάρχει Παναγία Αχαΐρευτη, υπάρχει μονάχα Παναγία Τουρλιανή και Παναγία Παραπορτιανή.

Η λέξη αχαΐρευτος -η, είναι ύβρις, χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός ανθρώπου που δεν έκανε χαΐρι, δεν προόδευσε εξαιτίας των ελαττωμάτων του, κυρίως της τεμπελιάς του, ανεπρόκοπος.

Συνεπώς η κυρία Μουτίδου προσβάλλει βάναυσα μέσα στα Χριστούγεννα το ίδιο το πρόσωπο της Παναγίας, ρυπαίνοντας ουσιαστικά ένα θρησκευτικό σύμβολο (Άρθρο 191Α – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας) και ενώ ταυτόχρονα υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, όπως ακριβώς ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος.

Με βάση τα 2 παραπάνω άρθρα, η κυρία Μουτίδου θα κληθεί σύντομα σε απολογία ενώπιον του φυσικού της Δικαστή. Και εκεί, πλάκες δεν χωρούν.

Τα πιο σημαντικά