Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΕτοιμάζεται για ευρωβουλευτής ο Γιώργος Καπουτζίδης;

Ετοιμάζεται για ευρωβουλευτής ο Γιώργος Καπουτζίδης;

Μέσω της πλατφόρμας isyriza μπορούν από χθες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, όσοι το επιθυμούν, για να θέσουν υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.

Η διαδικασία είναι προσωπική επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη με γνώμονα τη διαύγεια, αλλά η Πολιτική Γραμματεία θα καθορίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και αμέσως μετά θα γίνει εσωτερικό «δημοψήφισμα» για όσους τελικά θα πάρουν το χρίσμα.

e10780c96aa14f61a05eb400086a852e

Κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί στην ανανέωση της ευρωομάδας με νέα φρέσκα πρόσωπα, άρα ουδείς είναι σίγουρος, πλην των νυν ευρωβουλευτών: ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά, μιας και ο Κασσελάκης έχει τονίσει ότι δικαιωματικά αυτά τα δύο στελέχη θα είναι και πάλι στο ευρωψηφοδέλτιο. Ωστόσο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει μόνο δυο ή τρεις έδρες, είναι άγνωστο αν θα να εκλεγούν. Αντιθέτως μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί και μάλιστα πρώτος έχει ο Νικόλας Φαραντούρης, τον οποίο ο Κασσελάκης θέλει να στηρίξει για να έχει σοβαρή παρουσία το κόμμα του στην ευρωβουλή. Ακούγεται επίσης το όνομα της Διάνας Βουτυράκου.

kapoutzidis sergoylopoylos.jpg

Ερωτήματα είναι ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουµπλής και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο πρώην μπασκετμπολίστας – και παρολίγον υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων –Νίκος Παππάς.

vouli5

Και, η έκπληξη ακούει στο όνομα του Γιώργου Καπουτζίδη! Ο –πολυτάλαντος, όχι μόνο ηθοποιός– έχει όχι μόνο υψηλή αναγνωρισιμότητα, αλλά και κοινωνική αποδοχή. Δεν είναι λίγοι μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ που ποντάρουν ότι θα βγει και πρώτος σε ψήφους…

Τα πιο σημαντικά