Εταιρία έδωσε 6 μέρες άδεια για να αποζημιώσει εργαζομένους που δεν καπνίζουν

2 Νοεμβρίου, 20173:12 ΜΜ
More videos

Μια εταιρεία στην Ιαπωνία υιοθέτησε μια δημιουργική προσέγγιση για να παρακινήσει τους υπαλλήλους της να σταματήσουν το κάπνισμα. Η Piala Inc., μια οργάνωση με έδρα το Τόκιο, δίνει στο προσωπικό που δεν καπνίζει έξι επιπλέον ημέρες διακοπών ανά έτος. Εισήχθη το Σεπτέμβριο αυτή η νέα πολιτική και αποσκοπεί στο να αντισταθμίσει τα διαλείμματα που σχετίζονται με το κάπνισμα, τα οποία λέγεται ότι καταναλώνουν περίπου 15 λεπτά το καθένα.

“Ένας από τους μη καπνιστές υπαλλήλους έβαλε ένα μήνυμα στο κουτί προτάσεων της εταιρείας νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, λέγοντας ότι τα διαλείμματα καπνίσματος προκαλούσαν προβλήματα”, όπως δήλωσε ο Χιροτάκα Ματσουσίμα, εκπρόσωπος της εταιρείας, στο The Telegraph. “Ο Διευθύνων Σύμβουλος μας είδε το σχόλιο και συμφώνησε, οπότε δίνουμε στους μη καπνιστές κάποιο επιπλέον χρόνο διακοπών για να τους αποζημιώσουμε”.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στον 29ο όροφο ενός κτιρίου γραφείων στην περιοχή Εμπισού του Τόκιο. Όποιος θέλει ένα τσιγάρο έπρεπε να το κάνει στο υπόγειο, κάτι που χρειαζόταν περίπου 15 λεπτά στο σύνολο κάθε φορά.

Τουλάχιστον 30 από τους 120 υπαλλήλους της εταιρείας έχουν ήδη επωφεληθεί από το επίδομα και έχουν πάρει επιπλέον μέρες αδείας μετά την πραγματοποίηση των αλλαγών. Σύμφωνα με την εταιρεία, το σχέδιο ενθάρρυνε επίσης τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους να σταματήσουν αυτήν τη συνήθεια.

“Ελπίζω να ενθαρρύνω τους υπαλλήλους να σταματήσουν το κάπνισμα μέσω κινήτρων και όχι με κυρώσεις ή καταναγκασμούς”, δήλωσε η διευθύνων Σύμβουλος της Piala Inc, Τακάο Ασούκα στο News Kyodo. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναφέρει ότι το 18,2% των Ιαπωνέζων ενηλίκων καπνίζει (το ποσοστό είναι υψηλότερο μεταξύ των ανδρών και των παλαιότερων γενεών).

Πιστεύετε ότι οι μη καπνιστές πρέπει να λαμβάνουν πιο αμειβόμενη άδεια από τους καπνιστές; Ή μήπως είναι άδικο για όσους καπνίζουν; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Η έδρα της Piala Inc. βρίσκεται στον 29ο όροφο, οπότε όποιος θέλει ένα τσιγάρο πρέπει να πάει στο υπόγειο, κάτι που χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για κάθε ταξίδι

Getty Images

“Ένας από τους μη καπνιστές υπαλλήλους έβαλε ένα μήνυμα στο κουτί προτάσεων της εταιρείας νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, λέγοντας ότι τα διαλείμματα καπνίσματος προκαλούσαν προβλήματα”

BEHROUZ MEHRI

“Ο Διευθύνων Σύμβουλος μας είδε το σχόλιο και συμφώνησε, οπότε δίνουμε στους μη καπνιστές κάποιο επιπλέον χρόνο διακοπών για να τους αποζημιώσουμε”

 Pixabay

“Ελπίζω να ενθαρρύνω τους υπαλλήλους να σταματήσουν το κάπνισμα μέσω κινήτρων και όχι με κυρώσεις ή καταναγκασμούς”, δήλωσε η διευθύνων Σύμβουλος της Piala Inc, Τακάο Ασούκα

Piala

Τουλάχιστον 30 από τους 120 υπαλλήλους της εταιρείας έχουν ήδη επωφεληθεί από το επίδομα και έχουν πάρει επιπλέον μέρες αδείας μετά την πραγματοποίηση των αλλαγών

Piala

Το πρόγραμμα ενθάρρυνε επίσης τουλάχιστον τέσσερα άτομα να σταματήσουν αυτή τη συνήθεια.

Piala

piala.co.jp] [Facebook]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News