Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται είναι πιο ευτυχισμένα

5 Ιουλίου, 2015 1:05 ΠΜ
More videos

Και κάνουν περισσότερο σεξ.

Ακόμα κι αν ο φίλος σου σε αγκαλιάζει κάθε μέρα (μπράβο του), οι αγκαλιές δεν είναι κάτι δεδομένο σε όλα τα ζευγάρια. Ακόμα κι αν στην αρχή μίας σχέσης είναι πιο συχνές και συμβαίνουν πιο φυσικά, με τον καιρό και την καθημερινή επαφή αυτή η συνήθεια φθίνει. Παραμελείται.

Παραβλέπεται. Θεωρείται μελό. Ίσως και αποπνικτική. Όλοι αρκούνται σε αυτά τα στιγμιαία φιλιά που δίνεις με κάποιον όταν είστε ζευγάρι για αρκετό καιρό.

Να όμως που είναι σημαντικό να συνεχίζει να συμβαίνει (προφανώς, όχι με το ζόρι) αφού νέα έρευνα αποδεικνύει ότι, όχι μόνο είναι μία όμορφη συνήθεια αγάπης, αλλά επιδρά με ένα πολύ θετικό τρόπο στην σχέση σας.

humor animated GIF

Η έρευνα διεξήχθη στην Αμερική, σε 514 συμμετέχοντες ώστε να μετρήσει την επίδραση που έχει μία αγκαλιά στο δέσιμο και την συντροφικότητα ενός ζυεγαριού. Και αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από θετική.

Ο σύμβουλος των σχέσεων και υπεύθυνος της έρευνας, Robin Edelstein, σχολίασε με τον εξής τρόπο τα ευρήματα του.

“Μέσα από αυτο το ερευνητικό πείραμα, ανακαλύψαμε ότι οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερη αγάπη και στοργή από και για τον σύντροφό τους όταν τον παίρνουν αγκαλιά.

Την ίδια στιγμή όμως οι αγκαλιές έχουν και μία σεξουαλική προέκταση.

Συχνά οδηγούν σε σεξουαλική δραστηριότητα και επίσης συμβαίνουν μετά από αυτή. Έτσι, με μία αγκαλιά μπορεί να καλύψεις πολλές ανάγκες. Γενικά οι άνθρωποι την βίωσαν ιδιαίτερα ευχάριστα”.

humor animated GIF

Αν και οι 338 συμμετέχοντες της έρευνας ήταν γυναίκες, ο Edelstein, υπογραμμίζει πως οι αγκαλιές ήταν το ίδιο ευεργετικές και δημοφιλείς και στους άντρες.

“Αξίζει να σημειώσω ότι βρήκαμε πολύ λίγες διαφορες μεταξύ των φύλων για τα συναισθήματα που προκαλεί μία αγκαλιά, την συχνότητα που αγκαλιάζουν τον σύντροφό τους και το κίνητρο για να το κάνουν”.

“Έτσι, παρά την στερέοτυπικη άποψη ότι οι άντρες δεν απολαμβάνουν τις αγκαλιές ή το κάνουν με μοναδικό σκοπό το σεξ, δεν βρήκαμε αποδείξεις αυτής της άποψης στην έρευνά μας”.

Αυτά τα νέα πρέπει να τα γιορτάσουμε

http://media.giphy.com/media/2GApgEuepcyPK/giphy.gif

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: