Επιστήμονες δείχνουν τις ασκήσεις γυμναστικής που μας κάνουν να ζούμε περισσότερο

9 Ιανουαρίου, 20182:04 ΜΜ
More videos

Η υγεία είναι ένας θησαυρός που μας δίνεται μόνο μία φορά στη ζωή μας. Είναι καθήκον μας να την φροντίζουμε από την παιδική μας ηλικία. Όσο καλύτερα φροντίζετε την υγεία σας, τόσο πιο ευτυχισμένη, μακρύτερη και πιο ενεργή θα είναι η ζωή σας.

Σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε την ηλικία του σώματος σας και σας προτείνουμε λίγες ασκήσεις για να βελτιώσετε την υγεία και τη ζωή σας.

Πρώτα απ ‘όλα, δοκιμάστε την ηλικία του σώματος σας.

Ξεκινήστε κάνοντας μια μικρή προθέρμανση για να ετοιμάσετε τους μύες σας.

Κατόπιν λυγίστε, προσπαθώντας να φτάσετε στο πάτωμα με τα χέρια σας. Κρατήστε τα πόδια σας και την πλάτη σας ίσια. Απομνημονεύστε το σημείο που μπορούν να φτάσουν τα χέρια σας και μετά σηκωθείτε ξανά.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής

20-25 ετών

  • Μπορείτε να αγγίξετε το πάτωμα με τα χέρια σας κρατώντας τα πόδια σας ίσια. Οι μύες σας είναι πολύ χαλαροί.

25-38 ετών

  • Μπορείτε να αγγίξετε το δάπεδο με τα δάκτυλά σας και λυγίζετε ελαφρά τα γόνατά σας. Συνολικά, η άσκηση δεν σας προκαλεί μεγάλη ενόχληση.

38-50 ετών

Τα δάχτυλά σας μπορούν να αγγίξουν το πάνω μέρος των ποδιών σας, τα γόνατά σας είναι λυγισμένα και οι μύες σας σφίγγονται. Σε γενικές γραμμές, αισθάνεστε ότι θέλετε να ξανά σηκωθείτε το συντομότερο δυνατό.

Πάνω από 50 ετών

Δεν μπορείτε να αγγίξετε τα πόδια σας, και μια προσπάθεια να φτάσετε πιο κάτω σας κάνει να λυγίζετε τα γόνατά σας. Νιώθετε άβολα σε αυτή τη θέση.

Πώς να βελτιώσετε την ευλυγισία σας

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματά σας, παρακαλούμε μην πανικοβληθείτε. Τεντωθείτε πάνω από 30 φορές την ημέρα και θα έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα σε ένα μήνα.

Οι σοφοί του Θιβέτ δήλωσαν ότι η ηλικία του σώματος ενός ατόμου εξαρτάται από την κατάσταση του ήπατος του, η οποία συνδέεται με την ευλυγισία. Όλοι γνωρίζουν ότι ένας καθιστικός τρόπος ζωής επηρεάζει αρνητικά τόσο τους μυς όσο και τα όργανα.

Εάν κάνετε την παραπάνω άσκηση τουλάχιστον 30 φορές την ημέρα, θα κάνετε τους συνδέσμους και τους τένοντες σας πιο ισχυρούς. Τα καλύτερα νέα είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε την ευλυγισία σας σε οποιαδήποτε ηλικία.

Μπόνους: Πώς να απελευθερώσετε τη μυϊκή ένταση με μια στατική άσκηση γυμναστικής

Η στατική γυμναστική βοηθά στην εξάλειψη των εσωτερικών μυϊκών σπασμών. Κάνοντας αυτή την απλή άσκηση, απελευθερώνετε την ένταση και εμπλουτίζετε το σώμα σας με οξυγόνο. Επίσης συμμετέχουν πολλοί μύες στο παιχνίδι. Ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα αυτής της άσκησης είναι ότι κάνει ένα εσωτερικό “μασάζ” στα όργανα σας και βελτιώνει την πέψη σας. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι δεν χρειάζεστε κανένα εξοπλισμό για να το κάνετε και μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε θέλετε.

  • Κρατήστε την αναπνοή σας.
  • Εισπνεύστε βαθιά και γεμίστε το στομάχι σας με αέρα.
  • Κρατήστε την αναπνοή σας για άλλη μια φορά.
  • Εκπνεύστε όλο τον αέρα από τους πνεύμονές σας και ρουφήξτε το στομάχι σας.

Σημαντικό: Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News