Ας θυμηθούμε τα λόγια του Χρήστου Σιμαρδάνη για τα φεστιβάλ υπερηφάνειας

12 Ιουνίου, 201711:03 ΜΜ
More videos

Ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης που έφυγε πέρσι από την ζωή είχε μιλήσει το 2012 για τη σεξουαλική του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό περιοδικό ΤV ΕΘΝΟΣ.

Τα λόγια του βγήκαν ξανά στην δημοσιότητα με αφορμή το σημερινό Athens Pride.

Με τα τότε λόγια του ηθοποιού συμφώνησαν χιλιάδες χρήστες στα ελληνικά κοινωνικά δίκτυα.

Η τοποθέτηση του ήταν η εξής:

 «Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες ”είμαι περήφανος που έχω αυτιά”. Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για….χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας.»

Ο οποίος επίσης είχε διευκρινίσει το γιατί αποφάσισε να είναι τόσο ειλικρινής και αν θα το έκανε ξανά:

«Από 16 ετών δεν υπήρχε άνθρωπος γύρω μου που να μην ξέρει ποιος είμαι και τι θέλω. Δεν το έκανα από επαναστατικότητα, αλλά γιατί βαριόμουνα να λέω άλλα και να εννοώ άλλα. Κανείς μας δεν ξέρει πότε θα πεθάνει και είναι βλακεία να χαρίζεις χρόνο από τη ζωή σου. Σήμερα, δεν θα έκανα ποτέ τη δήλωση αυτή στο περιοδικό, που έγινε λίγο εξ’ ατυχήματος, γιατί αυτό είναι τροφή για μεσημεριανές εκπομπές».

H ανάρτηση του τι λες τώρα:


google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News