Έπεσε το YouTube, το Gmail και η μισή Google σε ολόκληρο τον κόσμο

14 Δεκεμβρίου, 2020 2:17 ΜΜ
More videos

Πρόβλημα με το «άνοιγμα» του YouTube αντιμετωπίζουν αρκετοί χρήστες τις τελευταίες ώρες, με την ίδια την πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο να ενημερώνει για τη συγκεκριμένη κατάσταση μέσα από την αρχική της σελίδα.

Αναφορές κάνουν λόγο και για προβληματική λειτουργία του Gmail, στην αποστολή και λήψη αλληλογραφίας.

Χρήστες από διάφρορα σημεία του κόσμου (κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και από Ασία, ΗΠΑ, Αφρική και Νότια Αμερική) έχουν αναφέρει αδυναμία πρόσβασης και σε άλλες υπηρεσίες της Google, όπως ο Google Assistant και τα Google Docs

Αναφορές κάνουν λόγο και για προβληματική λειτουργία του Gmail, στην αποστολή και λήψη αλληλογραφίας.

Σημειώνεται πως και οι δυο υπηρεσίες ανήκουν στη Google.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως το Youtube δείχνει να λειτουργεί κανονικά μέσω ανώνυμης περιήγησης στον Browser.

Οι διευθύνσεις του YouTube και του Gmail εμφανίζουν μηνύματα σφάλματος.

Tο Google Workspace Status Dashboard, ένα εργαλείο που ενημερώνει για προβλήματα σε εφαρμογές της Google, δείχνει την κατάσταση:

Ο ιστότοπος DownDetector, που παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία για τη λειτουργία ιστοσελίδων, ανέφερε ζητήματα με τους ιστότοπους της Google λίγο μετά τις 13:40 (ώρα Ελλάδας). Μέχρι τις 14:00 περισσότεροι από 50.000 χρήστες είχαν αναφέρει προβλήματα στο Youtube, ενώ το Gmail είχε συγκεντρώσει 23.000 παράπονα.

Σημειώνεται πως και οι δυο μεγάλες υπηρεσίες (Youtube – Gmail) ανήκουν στη Google, ωστόσο η βασική πλατφόρμα αναζήτησης της του διαδικτυακού κολοσσού, δεν έχει επηρεαστεί.

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, πως το Youtube δείχνει να λειτουργεί κανονικά μέσω ανώνυμης περιήγησης στον Browser.