Ένας γάμος πολύ διαφορετικός απο τους συνηθισμένους

11 Νοεμβρίου, 2014 4:53 ΜΜ
More videos

Για έναν απλό παρατηρητή που τυχαίνει να βρεθεί σε μια εκκλησία όπου τελείται ένας γάμος, το μυστήριο με πρωταγωνιστές την Τζέιμι και τον Λούις δεν διαφέρει σε τίποτα εκ πρώτης όψεως από έναν συνηθισμένο, τυπικό βρετανικό γάμο.

Η 21χρονη νύφη και ο 26χρονος γαμπρός αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης, αγάπης και αφοσίωσης, χόρεψαν, έκοψαν την τούρτα και πέταξαν την ανθοδέσμη. Ομως, αυτό το ζευγάρι μόνο συνηθισμένο δεν είναι.

Η Τζέιμι γεννήθηκε αγόρι και ο Λούις κορίτσι. Και οι δυο τους άλλαξαν φύλο και με δεδομένη την απελπισία που βίωσαν ο καθένας ξεχωριστά για το ταξίδι προς την επέμβαση αλλαγής φύλου, αυτή η μέρα ήταν για εκείνους τουλάχιστον εξαιρετικά παράξενη, αφού πάντα αναρωτιούνταν αν θα συνέβαινε ποτέ.

Και μέχρι την τελευταία στιγμή η αγωνία ήταν στα ύψη. Ο Λούις υποβλήθηκε μέσα στο καλοκαίρι σε επέμβαση αφαίρεσης στήθους, ενώ η Τζέιμι ήρθε αντιμέτωπη με λεκτική -και όχι μόνο- βία από αγνώστους στην περιοχή όπου ζούσε, στο Bridgend, για το γεγονός ότι είναι τρανσέξουαλ.

Το ζευγάρι επέτρεψε να καταγραφεί όλη αυτή τη διαδρομή σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί μέσα στην εβδομάδα στη Μεγάλη Βρετανία. Τίτλος του είναι «Forbidden Love: Our Gender Swap Wedding», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Απαγορευμένη αγάπη: Ανταλλάξαμε φύλο για να παντρευτούμε».

Οπως γράφει η δημοσιογράφος του Independent, σε μια χώρα που είναι εξοικειωμένη με τα ριάλιτι, το συγκεκριμένο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ μοιάζει με ακόμη μία περίπτωση εκμετάλλευσης ευάλωτων ανθρώπων από ένα τηλεοπτικό κανάλι ή μια εταιρεία παραγωγής. Ομως, οι δύο σύζυγοι επιμένουν ότι όλα αυτά που θα προβληθούν δεν είναι τίποτε άλλο από την αλήθεια δύο ανθρώπων που για χρόνια ένιωθαν παγιδευμένοι μέσα σε ξένο σώμα.

«Το σκεφτήκαμε πολύ πριν συμφωνήσουμε σε αυτό, επειδή η ζωή είναι αρκετά δύσκολη για εμάς ακόμα και χωρίς τις τηλεοπτικές κάμερες να μπαίνουν στην καθημερινότητά μας και στους αγώνες μας», παραδέχεται ο Λούις. «Αλλά, στο τέλος, ήταν για εμάς ένα κίνητρο να προχωρήσουμε μπροστά. Θέλουμε ο κόσμος να έχει μια αίσθηση για το πώς είναι στην πραγματικότητα οι ζωές μας, έτσι ώστε όταν μιλούν για θέματα αλλαγής φύλου να είναι περισσότερο πληροφορημένοι».

Στο ντοκιμαντέρ δεν γίνεται αναφορά μόνο στην αλλαγή φύλου των δύο συζύγων και στην τέλεση του γάμου τους. Και οι δυο τους θυμούνται τα δύσκολα παιδικά τους χρόνια, από τη στιγμή που η Τζέιμι επιχείρησε ως έφηβος να κόψει τα ανδρικά γεννητικά όργανα, μέχρι που ο Λούις εξαιτίας της κατάθλιψης έπεσε στα ναρκωτικά και προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Επίσης, γίνεται σαφής και ρητή αναφορά στις δραματικές αλλαγές που επιφέρει η ορμονική θεραπεία στην οποία υποβάλλονται πριν από την επέμβαση οι άνθρωποι που πρόκειται να αλλάξουν φύλο.

iefimerida