Ένα εκπληκτικό γλυπτό της Μητέρας Φύσης να περιστρέφει τη Γη εμπνευσμένο από την καταστροφή στην Ταϊλάνδη

14 Αυγούστου, 2015 4:28 ΜΜ
More videos

Ίσως οι αρχαίοι να ήξεραν κάτι περισσότερο όταν έφτιαχναν αγάλματα σαν προσφορές ειρήνης στους θεούς. Ο Ιταλός γλύπτης Lorenzo Quinn σκέφτηκε κάτι ανάλογο όταν έφτιαξε τη συλλογή γλυπτών «The Force of Nature» (Η δύναμη της Φύσης). Κάθε ένα από τα σχεδόν 2.5 μέτρα γλυπτά απεικονίζει τη Μητέρα Φύση σε μια στάση που αψηφά τη βαρύτητα, περιστρέφοντας τη Γη γύρω της.

«Αφότου είδα τις ρημαγμένες ακτές της Ταϊλάνδης και τον τυφώνα που έπληξε τις Νότιες Πολιτείες αποφάσισα να δημιουργήσω ένα γλυπτό αφιερωμένο στη Μητέρα Φύση,» εξηγεί ο Quinn στην ιστοσελίδα του. «Αυτό θα θυμίζει, τα πρώτα αγάλματα που φτιάχτηκαν σαν προσφορές ειρήνης στους θεούς με την ελπίδα να σταματήσουν το θυμό τους.»

Ελαφρώς διαφορετικές εκδοχές αυτού του κομματιού έχουν εμφανιστεί σε ολόκληρο των κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας, του Μονακό και της Σιγκαπούρης. Παρόλο που είχε μια σύντομη καριέρα στην υποκριτική, ο Quinn πλέον φτιάχνει σχεδόν αποκλειστικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «έργα τέχνης για τον εαυτό μου και για τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια βόλτα στα όνειρά μου.»

mother-nature-force-sculpture-lorenzo-quinn-14 mother-nature-force-sculpture-lorenzo-quinn-15 mother-nature-force-sculpture-lorenzo-quinn-9 mother-nature-force-sculpture-lorenzo-quinn-13 mother-nature-force-sculpture-lorenzo-quinn-4 mother-nature-force-sculpture-lorenzo-quinn-12 mother-nature-force-sculpture-lorenzo-quinn-16 mother-nature-force-sculpture-lorenzo-quinn-7 mother-nature-force-sculpture-lorenzo-quinn-8

Ακολουθήστε μας στο facebook: