Το ελληνικό κέντρο για το γαϊδουράκι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα

3 Μαρτίου, 20174:19 ΠΜ
More videos

Βρίσκεται λίγο έξω από το Κορωπί, σε ένα κτήμα 5,5 στρεμμάτων οργανώσαμε ένα πάρκο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και γνωριμίας για το γαϊδουράκι, ο λόγος για την Γαϊδουροχώρα.

facebook

Σε μια εποχή όπου αυτό το ζώο τείνει να εκλείψει από την ελληνική επαρχία λόγω της αντικατάστασής του από μηχανοκίνητα μέσα, θελήσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά, να έρθουν κοντά του και γνωρίζοντας τον απίθανα κοινωνικό, τρυφερό, προστατευτικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του, να του δώσουν έναν καινούριο ρόλο στη σύγχρονη καθημερινότητα.

Έτσι από υποζύγιο – ζώο εργασίας να γίνει σύντροφος σε άλλες δράσεις, όπως περίπατοι στη φύση (donkey-trekking) και χαλαρές αθλητικές  δραστηριότητες αλλά και συνεργάτης σε θεραπευτικές διαδικασίες (asinotherapy).

facebook

Λόγω του πολύ ήπιου χαρακτήρα του, των ήρεμών του αντιδράσεων και του μεγέθους του που δεν τρομάζει αλλά απαιτεί σεβασμό, είναι ίσως το ιδανικό ζώο για να μυηθεί κάποιος στον κόσμο των ζώων.

Η Γαϊδουροχώρα για να το πετύχει αυτό διατηρεί στις εγκαταστάσεις της 9 γαϊδουράκια, πολύ καλά εκπαιδευμένα, που είναι πρόθυμα να αποκαλύψουν το μεγαλείο της ψυχής τους και να προκαλέσουν τον επισκέπτη να ασχοληθεί μαζί τους, να συμμετάσχει στην καθημερινή τους φροντίδα, να πάρει μέρος στην εκπαίδευσή τους (που δεν τελειώνει ποτέ) ή να γίνει οδηγός τους σε μικρούς ή μεγαλύτερους περίπατους.

facebook

Το να συνεργάζεσαι με ένα ζώο τέτοιου μεγέθους, χωρίς άσκηση πίεσης, βίας ή απειλών, αλλά με εργαλεία μόνο τον σεβασμό, την υπευθυνότητα και την εμπιστοσύνη προσφέρει μια μοναδική αίσθηση επιτυχίας.


Ειδικά σε μικρές ηλικίες, αυτό τονώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση και επειδή απαιτεί συγκέντρωση και διάθεση συνεργασίας, συμβάλει στην ανάπτυξη αυτών των αξιών. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και δεν απαριθμούνται.

facebook

Στο πάρκο μας υπάρχουν υποδομές για υπαίθρια πικ-νικ και χαλάρωση ανάμεσα στα δέντρα,  η λιμνούλα με τις πάπιες αλλά και το κοτέτσι, το σχολείο μας, ο αχυρώνας, οι στάβλοι των γαϊδουριών, το εκθετήριο παλαιών και συγχρονων εργαλείων, το γυμναστήριο των ζώων και πολλά άλλα.

  • Ο χώρος είναι επισκέψιμος από ιδιώτες κάθε ηλικίας (τις Κυριακές).
  • Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να φιλοξενήσουμε παιδικά party ή άλλες εκδηλώσεις (τα Σάββατα).
  • Οργανώνουμε περιπατητικές εξορμήσεις (donkey trekking) στην ευρύτερη γύρω περιοχή (τα Σαββατοκύριακα).
  • Δεχόμαστε οργανωμένες ομάδες για εκπαιδευτικά προγράμματα (σχολεία, ιδρύματα) (τις καθημερινές).
  • Επισκεπτόμαστε με κάποια από τα γαϊδουράκια μας αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Επίσης, το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδουράκι, μεριμνά για ζώα που λόγω εγκατάλειψης ή κακοποίησης χρήζουν προσωρινής φιλοξενίας και εύρεσης νέου σπιτιού.

Επιπλέον λειτουργεί συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα τέτοιο ζώο ή θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους.

facebook

Το δίκτυο ειδικευμένων επιστημόνων που έχει και η συνεργασία του με ελληνικούς και ξένους οργανισμούς του δίνει τη δυνατότητα για υπεύθυνη και έγκυρη υποστήριξη.Πληροφορίες στο gaidourohora.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News