Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΕλληνίδα νηπιαγωγός στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου

Ελληνίδα νηπιαγωγός στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου

Η Μαρίνα Ζαχαρία, νηπιαγωγός στα Λαγυνά, αναδείχθηκε μια από τους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως και διεκδικεί το Global Teacher Prize, το βραβείο Νόμπελ των εκπαιδευτικών όπως το αποκαλο΄ύν και το οποίο απονέμεται σε εκπαιδευτικούς ως αναγνώριση της συμβολής τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, συμβάλλοντας στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

Η Ελληνίδα Νηπιαγωγός έχει ξεχωρίσει για τις παιδαγωγικές καινοτομίες που εφαρμόζει, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί με τους λιλιπούτειους μαθητές της και το μεράκι που καταβάλλει ώστε το ταξίδι της μάθησης να είναι μια ολόπλευρη εμπειρία για τα παιδιά προσχολικής αγωγής.

Το καινοτ΄όμο έργο της ήταν αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 7.000 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και συνέβαλε στο να μπει στη λίστα με τους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως που διεκδικούν το Νόμπελ της Εκπαίδευσης. Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στις 8 Νοεμβρίου στο Παρίσι στο κτίριο της UNESCO όπου θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Μυεί τα νήπια στην εκπαιδευτική ρομποτική και το μάθημα γίνεται παιχνίδι

νηπιαγωγός 1

Η Νηπιαγωγός του 1ου Νηπιαγωγείου Λαγυνών έχει εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία την εκπαιδευτική ρομποτική ως ένα διαδραστικό ψηφιακό μαθησιακό εργαλείο και οι μαθητές απολαμβάνει το μάθημα και το πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.  Στο κέντρο της παιδαγωγικής της έχει το μαθητ΄ή, επιδιώκει να ενεργοποιεί τη φαντασία και να καλλιεργεί αξίες ζωής.

Η «παγκόσμια» Ελληνίδα νηπιαγωγός μιλά αποκλειστικά στο Dnews

Όπως δηλώνει αποκλειστικά στο Dnews.gr η Μαρίνα Ζαχαρία, μιλώντας με πάθος και υπερηφάνεια για το έργο της στο νηπιαγωγείο μιας κωμόπολης της Θεσσαλονίκης που όμως κατόρθωσε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ” Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η επιλογή ανάμεσα σε 7000 κορυφαίους εκπαιδευτικούς απ’ όλο τον κόσμο, που όλοι έχουν μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν.

Η δική μου ιστορία είναι ένα παραμύθι που έζησα και ζω καθημερινά με τους μαθητές μου, προσπαθώντας να ταξιδέψουμε, να ονειρευτούμε και να αγωνιστούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά και τη ζωή του κόσμου που μας περιβάλλει. Αυτό το βραβείο αντικατοπτρίζει την αγάπη μου για τη διδασκαλία και την προσήλωσή μου στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τους μαθητές μου.

Είμαι περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου και θα κάνω τα πάντα για να ακουστεί η φωνή των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.”

Νηπιαγωγός 2

Τα πιο σημαντικά