Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΈλληνας μαθητής διανύει 112 χλμ για να πάει στο σχολείο – «Είναι...

Έλληνας μαθητής διανύει 112 χλμ για να πάει στο σχολείο – «Είναι δúσκολο, αλλά το σuνήθισα»

«Κάνω αυτή τη διαδρομή από το νηπιαγωγείο», είπε ο Αλέξανδρος

Τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζει καθημερινά ένας 14χρονος μαθητής, από το Φλαμπουράρι Ιωαννίνων, χωριό του ανατολικού Ζαγορίου, αφού καλείται να διανύει 112 χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο του! Δεδομένων των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, η 45λεπτη διαδρομή συχνά είναι δύσκολη, ωστόσο, για τον έφηβο έχει μετατραπεί σε συνήθεια.

Δείτε το βίντεοΟ Αλέξανδρος και η μητέρα του, Μαρία Βαρσάνη μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. «Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 22, εδώ είναι οι δουλειές μας. ο μπαμπάς του Αλέξανδρου είναι δασεργάτης, και εγώ έχω πάρει έναν ξενώνα του δήμου και μία ταβέρνα και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα. Αναγκαστικά έχουν μείνει και τα παιδιά μας εδώ. Έχουμε 3 παιδία με τον σύζυγό μου, τα 2 έχουν μεγαλώσει και έχουν τελειώσει. Έχουμε και ένα εγγονάκι από το κορίτσι», είπε η μητέρα του και συνέχισε:

«Τα άλλα παιδιά ήταν λίγο πιο τυχερά γιατί υπήρχε γυμνάσιο στις Μηλιωτάδες, απλώς πάνω από μια 10ετία έχει κλείσει. Ήταν 30 λεπτά, δεν χρειαζόταν να κάνουν την απόσταση που κάνει ο Αλέξανδρος».

«Είναι δύσκολο, αλλά το έχω συνηθίσει, το κάνω από το νηπιαγωγείο»

Από την πλευρά του, ο μαθητής εξήγησε πως είναι δύσκολο, αλλά το έχει συνηθίσει. «Πηγαίνω 3η γυμνασίου. Είναι δύσκολο αλλά πιστεύω το έχω συνηθίσει, το κάνω από το νηπιαγωγείο. Θα ήταν πιο εύκολο για μένα και γι΄αυτά που κάνω να ήταν πιο κοντά. Το κάνουν και άλλα παιδιά αυτό. Το λεωφορείο παίρνει 8 άτομα αλλά μόνο εγώ κάνω τέτοια απόσταση», είπε ο μαθητής και συμπλήρωσε:

«Με τα χιόνια δεν θα έρθει το λεωφορείο, αλλιώς θα πάμε σιγά σιγά. Θέλω να γίνω δάσκαλος και να πάω και εγώ σε ένα απομακρυσμένο χωριό σαν το δικό μου. Τώρα κάνω φροντιστήριο αγγλικών και τώρα που θα πάρω το πτυχίο θα συνεχίσω με φροντιστήριο για το σχολείο. Πηγαίνω στα Γιάννενα για τα αγγλικά μου που είναι 1 ώρα».

Τα πιο σημαντικά