Έλληνας χειρούργος: «Δεν είναι ιωσούλα ο κορονοϊός, τα πνευμόνια των ασθενών μοιάζουν με ελβετικό τυρί»

28 Σεπτεμβρίου, 20203:12 ΜΜ
More videos

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού να είναι ιδιαίτερα αυξημένα στην Αττική και οι λοιμωξιολόγοι να εκφράζουν την ανησυχία τους για την αυξητική τάση που παρατηρείτα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα τους. Σε αυτούς απευθύνεται ο θωρακοχειρούργος στο Τζάνειο Μανώλης Καπετανάκης με ανάρτησή του στο Facebook, περιγράφοντας γλαφυρά ότι οι πνεύμονες των ασθενών με COVID-19 μοιάζουν με παζλ και ελβετικό τυρί.

«Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος. Δεν είναι μία απλή γρίπη» λέει και φωτογραφίζεται με τη στολή του στο νοσοκομείο. «Εαν μπορώ να αντέξω εγώ 2 ώρες ντυμένος έτσι μπορείς και εσύ να αντέξεις μια μασκούλα» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Η ανάρτησή του:

«Προς συνωμοσιολόγους, αρνητές του ιού, μασκοφοβικούς: Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος!! Δεν είναι μία απλή γρίπη!! Η γρίπη δεν κάνει σαραντάχρονους να έχουν 88% κορεσμό οξυγόνου στον αέρα. Δεν κάνει τα πνευμονία τους να έχουν εικόνα παζλ και ελβετικού τυριού στην αξονική και ακτινογραφία! Δεν έχει ακροαστικά παντού και δύσπνοια να μην μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι να πας στην τουαλέτα!! Αυτά είχαν οι ασθενείς μας σήμερα, έχουν Covid-19 όχι μια ιωσούλα.

Γι’ αυτό βάλε την μάσκα και προφυλάξου!! Εάν μπορώ να αντέξω εγώ 2 ώρες ντυμένος έτσι μπορείς και εσύ να αντέξεις μια μασκούλα. Ναι συμφωνώ, η κυβέρνηση, το κράτος, τα νοσοκομεία πρέπει να κάνουν περισσότερα αλλά κάνε και εσύ το κομμάτι σου. Βοήθησε μας για εσένα, τις οικογένειες μας, τους συνανθρώπους μας!!».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News