Ελλάδα 2018: Ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα – Ανενόχλητοι εισέρχονται κάθε λογής αλλοδαποί στη χώρα

September 15, 2018 6:06 PM
More videos

Δυστυχώς οι μετανάστες δεν…λιάζονται απλά και έπειτα εξαφανίζονται μυστηριωδώς από τους ελληνικούς δρόμους. Αντιθέτως πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, με τις αφίξεις αλλοδαπών από τον Έβρο να λαμβάνουν διαστάσεις λαίλαπας.

Ενδεικτικό είναι πως ο Έβρος τις τελευταίες μέρες χαρακτηρίστηκε ως το δημοφιλέστερο πέρασμα των μεταναστών στην Ευρώπη.

Αν μη τι άλλο η φήμη δεν προηγείται αυτή τη φορά των γεγονότων, καθώς χρόνο με τον χρόνο οι μεταναστευτικές ροές υπερπολλαπλασιάζονται στην περιοχή του Έβρου, χαρακτηρίζοντας τα ελληνικά σύνορα ως ένα «ξέφραγο αμπέλι» πολλών δεκάδων χιλιομέτρων.

Ιδιαίτερα δε στους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι στάθμη των υδάτων σε πολλές περιοχές του Έβρου είναι χαμηλή, Τούρκοι και Έλληνες διακινητές περνάνε ακόμη πιο εύκολα τους μετανάστες (στην πλειοψηφία τους Σύριοι) στο ελληνικό έδαφος.

Ακόμη και ο ΟΗΕ έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, με την ελλιπή φύλαξη αλλά και τις αφίξεις παράτυπων μεταναστών να λαμβάνει διεθνείς διαστάσεις:

«Πάνω από ένα πέμπτο των παράτυπων μεταναστών έρχονται στην Ευρώπη δια ξηράς. Η πλέον δημοφιλής διαδρομή είναι μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα.

Οι αρχές κατέγραψαν 12.166 αφίξεις από την αρχή του έτους. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πάνω από τους μισούς μετανάστες είναι Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί», επεσήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φέτος ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη μέσω ξηράς ανήλθε συνολικά τους 18.000, αυξημένος κατά 7 φορές!

Η κατάσταση στον Έβρο τείνει να επιδεινωθεί και απεικονίζει το τεράστιο πρόβλημα της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως η περιοχή του Έβρου έχει μετατραπεί σε «παράδεισο» των διακινητών παράτυπων μεταναστών.

Την δεδομένη κατάσταση την οποία κατά καιρούς εκμεταλλεύονται οι πιο «θερμόαιμοι» Τούρκοι πολιτικοί.

Είναι εκείνοι που απειλούν συνεχώς με «πλημμύρα μεταναστών» την αφύλακτη Ελλάδα, δίνοντας ως παραδείγματα που ήδη τα βλέπουμε να συμβαίνουν στην Βόρεια Ελλάδα.

Όλα αυτά στην Ελλάδα των…ανοικτών συνόρων:

Ακολουθήστε μας στο facebook: