Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΕλένη Τοπαλούδη: Τρισάγιο απ’ τους γονείς στον τάφο της, για την σημερινή...

Ελένη Τοπαλούδη: Τρισάγιο απ’ τους γονείς στον τάφο της, για την σημερινή ονομαστική της εορτή

Μια ημέρα μετά την χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, που επέβαλλε ισόβια και 15 έτη κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού στα δυο ανθρωπόμορφα κτήνη που δολοφόνησαν τη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο και ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, οι γονείς της τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο της στο Διδυμότειχο.

Ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλούδη, μαζί με την γιαγιά της Ελένη, τέλεσαν το τρισάγιο στη μνήμη της, ενώ νοερά βρίσκονταν δίπλα τους εκατομμύρια κόσμου, που συγκλονίζονται τέσσερα χρόνια τώρα για τον άδικο χαμό της. Ο πατέρας της Γιάννης Τοπαλούδης, με μια πολύ συγκινητική ανάρτηση του και φωτογραφία από το σημερινό τρισάγιο, αναφέρεται και στην χθεσινή απόφαση-δεύτερη δικαίωση του δικαστηρίου και της γράφει:

“Αγαπημένη μας ΕΛΕΝΗ,
σήμερα 21 Μαΐου, ημέρα της ονομαστικής σου γιορτής, κάναμε τρισάγιο για σένα, τη γιαγιά Ελένη και τον παππού Χρήστο από την Αναγέννηση Σερρών και τον παππού Πέτρο.
Με τον παπα-Νικόλα τον Κρητικό ιερέα, άνθρωπο, συμπαραστάτη.
Δίπλα μας, όπως πάντα, η άλλη γιαγιά Ελένη (η Θρακιώτισσα).
Το δώρο μας ήταν λίγα τριαντάφυλλα (άσπρα, ροζ: το αγαπημένο σου χρώμα και κόκκινα).

Όμως χθες, αγαπημένη μας κόρη, η Ελληνική Δικαιοσύνη, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών με Πρόεδρο την κα Μιχαλοπούλου Σοφία, Εφέτες τον κ. Ντόνο Αντρέα και την κα Παπαντωνοπούλου Ευτέρπη, καθώς και τους Ενόρκους – ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ μας, αλλά και την Εισαγγελέα κα Καπαγιάννη Ευσταθία, σου έκαναν ένα ακόμη “δώρο”: την ηθική σου δικαίωση. ΟΜΌΦΩΝΑ καταδίκασαν τους βασανιστές – βιαστές – δολοφόνους σου όπως και Πρωτοδίκως στην ανώτερη των ποινών: ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.
Βέβαια, ήσουν κι εσύ εκεί, ΕΛΕΝΗ ΜΑΣ, μέσα από τα λόγια και τα βλέμματα όσων αποτελούσαν την έδρα του δικαστηρίου, όπως άλλωστε ήσουν παρούσα και στο πρωτόδικο δικαστήριο μέσα από τη φωνή της Εισαγγελέως κας Αριστοτέλειας Δόγκα, των Δικαστών και Ενόρκων.
Σήμερα, ΕΛΈΝΗ ΜΑΣ, σου έχουν στείλει τόσες πολλές ευχές συνάνθρωποί μας από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Δεν μπορώ να σου πω όμως με σιγουριά αν οι ευχές αυτές είναι περισσότερες, ή αν είναι περισσότερα τα δάκρυά μας από τη συγκίνηση γι’ αυτήν την τεράστια αγκαλιά που είναι, θα λέγαμε, μεγαλύτερη κι από τα σύνορα της χώρας μας.
Όπως μας έχουν αγκαλιάσει τόσοι συνάνθρωποί, αγαπημένη μας ΕΛΈΝΗ, έτσι κι εσύ (από εκεί ψηλά που βρίσκεσαι) να αγκαλιάζεις και να προστατεύεις τον αδερφό σου, κάθε παιδί, κάθε κορίτσι, κάθε γυναίκα, κάθε οικογένεια.
ΕΛΈΝΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΆΜΕ!
Η οικογένειά σου,
Οι χιλιάδες συνάνθρωποί σου.

Τα πιο σημαντικά