Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
άγρια φύσηΕλέφαντες συγκεντρώνονται για να δουν τη γέννηση ενός νέου μωρού ελέφαντα

Ελέφαντες συγκεντρώνονται για να δουν τη γέννηση ενός νέου μωρού ελέφαντα

Πρόκειται να παρακολουθήσετε σπάνια πλάνα από έναν άγριο θηλυκό ελέφαντα που έφερε στον κόσμο το μικρό του στο κέντρο άγριας ζωής David Sheldrick (DSWT) στο εθνικό πάρκο Chobi του Μποτσουάνα. Η σκηνή απαθανατίστηκε από τους Christian και Ginette Leroy.

Μια μητέρα ελέφαντας είναι έτοιμη να φέρει στον κόσμο το μωρό της, έχοντας εμπιστοσύνη στην αγέλη της και τα πλάσματα που την απαρτίζουν. Πιστεύει πως θα κρατήσουν το μωρό της ασφαλές από τα αρπακτικά ζώα. Δευτερόλεπτα μετά τη γέννηση, η χαρούμενη αγέλη ελεφάντων συγκεντρώνεται γύρω από το νεογέννητο, πρόθυμη να φυλάξει και να προστατεύσει το πολύτιμο νέο μέλος. Χρησιμοποιώντας τις προβοσκίδες τους, σηκώνουν και αφήσουν σκόνη πάνω στο σώμα του ώστε να κρατήσουν το δέρμα του ασφαλές από τον ήλιο. Όπως μπορείτε να δείτε, η γέννηση έφερε τους ελέφαντες σε μια κατάσταση ευφορίας, χρησιμοποιώντας τους δικούς τους φωνητικούς χαιρετισμούς προς το μωρό.

Είναι ένα έντονο θέαμα μιας και είναι έντονη η αίσθηση της κοινότητας και ο τρόπος που δείχνουν στη μητέρα την υποστήριξή τους οι άλλοι ελέφαντες, γιορτάζοντας την άφιξη του νεογέννητου. Ένας θεατής του YouTube είπε: «Τι καλύτερος τρόπος να εισέλθεις στον κόσμο, από το να είναι όλοι γύρω σου, να σε φυλάνε, να σε αγγίζουν, να σε βοηθούν. Τώρα ξέρετε γιατί οι ελέφαντες χαμογελάνε και είναι από τα καλύτερα πλάσματα αυτού του πλανήτη.»

Το κέντρο David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα του την Κένυα και είναι αφιερωμένος στην προστασία και τη διατήρηση της άγριας ζωής και των οικοτόπων. Ο οργανισμός είναι το πιο επιτυχημένο ορφανοτροφείο ελεφάντων στον κόσμο, σώζοντας και μεγαλώνοντας δια χειρός τους ορφανούς ελέφαντες και ρινόκερους που έχουν χάσει τις μητέρες τους που πέφτουν όλο και πιο συχνά θύματα της λαθροθηρίας.

Δείτε παρακάτω το υπέροχο βίντεο ελεφάντων.

Τα πιο σημαντικά