Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
επικαιρότηταΕίναι 58 ετών παpθένα και έχει απоρρiψει 15 άντρες, γιατί έδωσε óρκο...

Είναι 58 ετών παpθένα και έχει απоρρiψει 15 άντρες, γιατί έδωσε óρκο πριν 35 χρόνια

Φοράει ανδρικά ρούχα και έχει κοντά μαλλιά

Μια 58χρονη γυναίκα παραμένει παρθένα, γιατί πριν από 35 χρόνια έδωσε όρκο, ώστε να μην συνάψει καμία ερωτική σχέση με κάποιον άντρα, αλλά και ούτε να παντρευτεί.

Η Duni που μένει στην βόρεια Αλβανία είναι γνωστή ως η τελευταία «Burrnesha» που σημαίνει «ορκισμένη παρθένα», μια παράδοση που κρατάει στην περιοχή από τον Μεσαίωνα.

Σύμφωνα με την Mirror, η 58χρονη έχει απορρίψει 15 υποψήφιους μνηστήρες, φοράει πάντα ανδρικά ρούχα και έχει κοντά μαλλιά, αλλά δεν αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς, ούτε νιώθει έτσι. Αντιθέτως, ακολούθησε αυτό τον τρόπο ζωής, γιατί με βάση την παράδοση ως γυναίκα έπρεπε να υποταχθεί στην οικογένεια της ή του συζύγου. Έτσι, διάλεξε τους δικούς της και έγινε «Burrnesha», προκειμένου να έχει ίσα δικαιώματα με τους άνδρες.

«Όταν πέθανε ο πατέρας μου ο αδερφός και η αδερφή μου ήταν νέοι, εκείνη την εποχή. Τότε, ένα κορίτσι ή μια γυναίκα ήταν πάντα κάποιος που υπηρετεί. Έτσι είχα δύο επιλογές: να υπηρετήσω την οικογένεια ενός συζύγου ή να γίνω “ορκισμένη παρθένα και να υπηρετώ τη δική μου οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια δεν μετανιώνει για την επιλογή της και δηλώνει περήφανη, γιατί ένιωθε ελεύθερη όλα τα χρόνια, ενώ μπόρεσε να σταθεί πλάι στην οικογένεια της. Μάλιστα, είναι μεγάλη λάτρης του ποδοσφαίρου και παρακολουθεί στενά την εθνική Ιταλίας.

Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να ακολουθούν μια ζωή αγαμίας για να είναι «δυνατές». Έτσι, αναφέρει πως «ήμουν πολύ δυνατή, οπότε τα περισσότερα παιδιά με φοβόντουσαν, ακόμη και σήμερα. Οι γυναίκες στις μέρες μας είναι τόσο τυχερές γιατί μπορούν να είναι ανεξάρτητες και να κάνουν ό,τι θέλουν. Χαίρομαι όταν βλέπω ότι μια κυρία μπορεί να είναι δικηγόρος, πρόεδρος ή διευθύντρια».Τα πιο σημαντικά