Εύθραυστα τα νέα και πανάκριβα iPhone Χ που κυκλοφορούν από σήμερα

3 Νοεμβρίου, 20175:47 ΜΜ

Καταναλωτική φρενίτιδα έχει προκαλέσει το iPhone X, το τελευταίο δημιούργημα της Apple, όπως φαίνεται από τον αριθμό των προπαραγγελιών. Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι η μεγάλη ζήτηση για το νέο μοντέλο της εταιρείας θα εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή της αξία πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

Μερικοί βέβαια που που το απέκτησαν το έσπασαν αμέσως μιας και το νέο iPhone Χ φαίνεται πως είναι εύθραυστο και θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση ή προστασία.

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από καταστήματα της Apple σε όλο τον κόσμο με τους καταναλωτές να περιμένουν ακόμη και ολόκληρη τη νύχτα για να αποκτήσουν το νέο iPhone X.

Μπορεί το κόστος του, στοιχίζει 1.000 ευρώ, να είναι απαγορευτικό για πολλούς, κάποιοι όμως ήθελαν να το αποκτήσουν διακαώς και περίμεναν ατελείωτες ώρες.

Από τη Νέα Υόρκη έως το Τόκιο και την Σιγκαπούρη, λάτρες των προϊόντων του πιο διάσημου του «μήλου» στήθηκαν έξω από τα καταστήματα μέχρι να πάρουν στα χέρια τους το νέο μοντέλο του smartphone.

Η έκδοση με τη μικρότερη χωρητικότητα θα κοστίζει 999 δολάρια. Στην Ελλάδα, η τιμή του iPhone X θα κυμανθεί από 1.200 έως 1.300 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση. Πρόκειται για το πιο ακριβό κινητό τηλέφωνο που έχει διατεθεί μέχρι στιγμής στην αγορά.  Ωστόσο, παρότι ο αριθμός των προπαραγγελιών για την απόκτηση του νέου μοντέλου είναι σημαντικά υψηλός, το πρόβλημα απ’ ό,τι φαίνεται ενδεχομένως να μη σχετίζεται με τη ζήτηση αλλά με την παράδοση του νέου μοντέλου στους πελάτες που το έχουν προπαραγγείλει. Στην ιστοσελίδα της Apple αναφέρεται ότι θα υπάρξει καθυστέρηση πέντε έως έξι εβδομάδων όσον αφορά την αποστολή του νέου μοντέλου στους αγοραστές του.  Tην περασμένη Τετάρτη, η μετοχή της Apple έφτασε στα 166,89 δολάρια, ενώ το ύψος κεφαλαιοποίησης του αμερικανικού κολοσσού έφθασε στα 862 δισ. δολάρια.   Σύμφωνα με το Reuters, από τον Ιανουάριο του 2007 που κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone, η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 1.300%. Υπενθυμίζεται ότι ο ανιχνευτής προσώπου αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία που προωθεί η Apple, με στόχο την ταυτοποίηση του χρήστη μέσω της αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου του.

[dailymail] [kathimerini]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News