Δείτε πώς είναι σήμερα η μικρούλα με το κόκκινο παλτό στην ταινία «Η λίστα του Σίντλερ»

3 Μαΐου, 2018 7:26 ΜΜ
More videos

Η ταινία “Η Λίστα του Σίντλερ” του Στίβεν Σπίλμπεργκ κυκλοφόρησε το 1993 και είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Πρωταγωνιστής είναι ο Λίαμ Νίσον, ο οποίος υποδύεται τον Γερμανό επιχειρηματία, Όσκαρ Σίντλερ, χάρη στον οποίο σώθηκαν 1.200 Εβραίοι από το Ολοκαύτωμα. Η ταινία ήταν ασπρόμαυρη, όμως ο σκηνοθέτης επέλεξε να δώσει χρώμα μόνο σε μια σκηνή, η οποία θεωρείται χαρακτηριστικά της ταινίας.

Ένα κοριτσάκι με ξανθά μαλλιά, που φοράει κόκκινο παλτό, περπατάει μόνο του ανάμεσα στους Γερμανούς στρατιώτες οι οποίοι εκκενώνουν την περιοχή. Ο Σίντλερ παρακολουθεί από μακριά το κορίτσι, το οποίο λίγο αργότερα μεταφέρεται σε καρότσι με πτώματα…

O Σπίλμπεργκ επέλεξε να γυρίσει την ταινία ασπρόμαυρη γιατί ήθελε να έχει το ύφος ντοκιμαντέρ. Έδωσε χρώμα μόνο στο κοριτσάκι με το κόκκινο παλτό, που συμβόλιζε τη γενοκτονία των Εβραίων και τα αμέτρητα θύματα των Ναζί.

Το κοριτσάκι ήταν η ηθοποιός Ολίβια Νταμπρόβσκα, η οποία έπαιξε στην ταινία σε ηλικία 3 ετών . Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει, ο Σπίλμπεργκ της είχε ζητήσει να μη δει την ταινία μέχρι να ενηλικιωθεί. Δεν είναι γνωστό, αν ο ρόλος του κοριτσιού είχε βασιστεί σε πραγματικό πρόσωπο.

Ωστόσο, στο γκέτο των Εβραίων πράγματι έζησε ένα κορίτσι που συνήθιζε να φοράει κόκκινο παλτό, η οποία επικοινώνησε με τον Σπίλμπεργκ όταν είδε την ταινία. Ήταν η Ρόμα Λιγκόκα, ξαδέρφη του Ρόμαν Πολάνσκι η οποία κατάφερε να διασωθεί από το Ολοκαύτωμα.

Δείτε τη σκηνή: 

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: