Δ. Κουφοντίνας: Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης

19 Αυγούστου, 20215:44 ΜΜ
More videos

Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει το αίτημα για υφ’όρων απόλυση, μέσα στον Σεπτέμβριο.

Αίτηση αποφυλάκισης για υφ’ όρων απόλυση κατέθεσε, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ των Δημήτρη Πώποτα και Άριας Καλύβα για το protothema.gr, ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο «Λουκάς» της 17 Ν με αφορμή τη συμπλήρωση 19χρόνων φυλάκισης (συμπληρώνει στις 5 Σεπτεμβρίου) και το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος να κινήσει τις διαδικασίες και δυο μήνες πριν, κατέθεσε την Δευτέρα στη διοίκηση των φυλακών το αίτημα του το οποίο θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Λαμίας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να εξετάσει το αίτημα Κουφοντίνα για υφ’όρων απόλυση, μέσα στον Σεπτέμβριο και να αποφανθεί αν θα γίνει ή όχι δεκτό.

Οι δικαστές σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνουν εκτός από το νόμιμο της διαδικασίας, τη συμπεριφορά του κρατουμένου αλλά και το βάρος των αδικημάτων. Αξίζει να επισημανθεί ότι από τους 14 που καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή στη 17Νοέμβρη, μόνο πέντε άτομα παραμένουν στη φυλακή και εκείνοι έχουν πλέον το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης αφού έχουν συμπληρώσει 19 έτη πίσω από τα κάγκελα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε 11 φορές ισόβια και 25χρονια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

Στις αρχές του χρόνου είχε πραγματοποιήσει απεργία πείνας για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού και τότε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου είχε δηλώσει «Γιατί κάνει απεργία πείνας αφού έχει το δικαίωμα άπω τον Σεπτέμβριο να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News