Χριστίνα Σαμπανίκου κατά Βάνας Μπάρμπα: «Παρόλο που είσαι γυναίκα διακατέχεσαι από τον πιο ακραίο σεξισμό»

4 Φεβρουαρίου, 2021 4:55 ΜΜ
More videos

Οι δηλώσεις της Μπάρμπα στην Κοινωνία Ώρα MEGA έφεραν την έκρηξή της – Το μακροσκελές κείμενο στο Instagram

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η Βάνα Μπάρμπα, η οποία εξέφρασε την αντίθεση της στον τρόπο που καταγγέλλουν τις παρενοχλήσεις (σεξουαλικές, λεκτικές και σωματικές) που έχουν δεχθεί στον χώρο του θεάματος. Τα όσα είπε η ηθοποιός προκάλεσαν την έκρηξη της συναδέλφου της, Χριστίνας Σαμπανίκου η οποία μαζί με τις Αγγελική Λάμπρη, Τζένη Μπότση και Λουκία Μιχαλά, είχαν καταγγείλει πριν λίγες ημέρες γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση.

Βάνα Μπάρμπα: Τρομακτικός και ανθρωποφαγικός ο τρόπος καταγγελιών

«Είμαι με όλες τις γυναίκες που υπέστησαν σεξουαλική και ψυχολογική βία. Και όχι μόνο με τις γυναίκες του θεάτρου» ανέφερε αρχικά η ηθοποιός.

Και συνέχισε, κάνοντας λόγο για «τρομακτικό και ανθρωποφαγικό» τον τρόπο που γίνονται οι καταγγελίες των συναδέλφων της, υπογραμμίζοντας ότι όποιος/όποια έχει παρενοχληθεί πρέπει να πάει άμεσα στην Δικαιοσύνη.

«Κατανοώ αυτό που λένε τα κορίτσια ότι είναι πολλά τα χρόνια που σιωπούσαν αλλά δεν συμφωνώ. Δεν ζούμε στην εποχή του εμφυλίου ούτε σε δύσκολες εποχές. Υπάρχει ένα κομμάτι τραγικό… Δεν γίνεται να γίνονται δίκες μέσα από τα ΜΜΕ. Δεν γίνεται το ίντερνετ να καταδικάζει, να κρίνει και να αποφασίζει από μόνο του ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Το σωστό και το θέσφατο είναι να πάνε κατευθείαν στην Δικαιοσύνη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Όχι στις τηλεδίκες. Λοιδορούμε ανθρώπους που δεν έχει αποδειχθεί ότι φταίνε. Αν πραγματικά φταίνε θα το κρίνει το δικαστήριο. Είναι λάθος… Είμαι μαζί με τα κορίτσια. Να πάνε στα δικαστήρια… Και όποιος φταίει, να τιμωρηθεί παραδειγματικά… Δεν μπορεί ξαφνικά να ακούγονται ονόματα, να λοιδορούνται καριέρες, να βρίσκονται άνθρωποι στα νοσοκομεία, μόνο γιατί εμείς κάνουμε τους εισαγγελείς στην τηλεόραση και στο ίντερνετ. Είναι τρομερό» πρόσθεσε.

«Λάθος ο τρόπος. Είναι ανθρωποφαγικός. Αύριο θα είμαστε κι εμείς θύματα. Γιατί δημιουργείται μια εντύπωση χωρίς να ακούσουμε την άλλη άποψη», συμπλήρωσε.

Δείτε το απόσπασμα από την Κοινωνία Ώρα Mega

Η αντίδραση της Σαμπανίκου και η απάντηση της μέσω Instagram

Λίγη ώρα μετά, η Χριστίνα Σαμπανίκου αντέδρασε στα όσα είπε η Βάνα Μπάρμπα με ένα μακροσκελές μήνυμα στο Instagram.

«Η Βάνα Μπάρμπα βγήκε πάλι σήμερα στο Mega να αναρωτηθεί “γιατί τώρα;”, γιατί στα social και γιατί όχι στον εισαγγελέα επιμένοντας να μας αποκαλεί συλληβδην “κορίτσια”.

Άκου λοιπόν κορίτσι μου, παρόλο που είσαι Γυναίκα διακατέχεσαι από τον πιο ακραίο σεξισμό σε μια προσπάθεια συγκάλυψης γιατί συγκάλυψη θεωρείται η προτροπή όχι στα sosial media. Προφανώς είσαι πολύ μεγάλη για να κατανοήσεις την λειτουργία του διαδικτύου στην εποχή μας και πολύ μικρή για να καταλάβεις πως όλα όσα κάναμε ήταν για να σπάσει ο φόβος και η σιωπή.

Προφανώς και όσα δεν έχουν παραγραφεί πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, συγχρόνως όμως σαν Γυναίκα θα έπρεπε να πεις ένα μπράβο που δεν νίκησε ο Φόβος και ίσως έτσι αρχίσει να γίνεται μια κάθαρση από τους λίγους -γιατί λίγοι είναι συγκριτικά με τον κόσμο που δουλεύει στο Θέατρο- που λερώνουν την Τέχνη και διαβρώνουν το σύστημα αξιών μας.

Αφού λοιπόν “γίνονται πραγματάκια” αν δεν μπορείς να σταθείς αλληλέγγυα σε όσες κυρίες βρήκαν τη δύναμη να εκτεθούν για το καλό όλων μας, μη μιλάς καλύτερα γιατί μόνο θυμηδία προκαλείς. Εντάξει “κορίτσι μου”;».

Ακολουθήστε μας στο facebook: