«Άξιον Εστί»: Μόλις έφτασε στην Αθήνα η θαυματουργή εικόνα από το Άγιον Όρος – Πλήθος κόσμου και ουρές για προσκύνημα

3 Μαΐου, 202311:34 ΜΜ

Σήμερα, Τετάρτη 3 Μάϊου, λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» έφτασε στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι η εικόνα θα εκτίθεται για δύο εβδομάδες σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ήδη, πλήθος κόσμου σχηματίζει ουρές έξω από την Αγία Δύναμη Μητροπόλεως, ενώ η επίσημη τελετή υποδοχής, παρουσία του αρχεπισκόπου Ιερώνυμου, είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.

Η εικόνα «Άξιον Εστί» στην Αθήνα:

Η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστί» από το Άγιον Όρος ξεκίνησε περίπου στις 8 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, στις 8:40, τα μέλη της ιεράς κοινότητας της μοναστικής πολιτείας που συνοδεύουν την εικόνα, επιβιβάστηκαν μαζί με αυτήν, στο πλοιάριο που τη μετέφερε από το λιμανάκι της Δάφνης στην Ουρανούπολη. Από εκεί η εικόνα μεταφέρθηκε οδικώς ως το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Η ειδική πτήση της Aegean μετέφερε την εικόνα στην Αθήνα όπου έφτασε νωρίς το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη.

Η Παναγία του «Άξιον Εστί» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους

Η Παναγία του «Άξιον Εστί» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους, φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και σπανίως βγαίνει από τον Άθω.

Εν προκειμένω, η μεταφορά της για προσκύνημα στην Αθήνα ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. 0Ωστόσο, λόγω κορονοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική πολιτεία και βγαίνει τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News