Άρχισε να φυτεύει δέντρα πριν 4 χρόνια, σήμερα έχει φτιάξει κάτι εκπληκτικό με αυτά!

13 Ιουλίου, 2015 6:39 ΜΜ
More videos

Ένα από τα εκπληκτικότερα χαρίσματα που έχουν οι άνθρωποι είναι πως μπορούν να κατασκευάσουν διάφορα πράγματα με τα ίδια τους τα χέρια.

Ένας άνδρας ξεχώρισε με τις δημιουργίες του όταν έφτιαξε κάτι πραγματικά όμορφο χρησιμοποιώντας υλικά από τη Μητέρα Φύση.

Δείτε τις παρακάτω εικόνες και σίγουρα το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Ονομάζεται Barry Cox και λατρεύει τις εκκλησίες, γι΄αυτό έγινε βοηθός ιερέα στην περιοχή του, το Shannon της Νέας Ζηλανδίας.

Η βαθιά του εκτίμηση για αυτές τον έκανε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με τη μηχανή του για να παρατηρήσει τις οροφές, τους ρυθμούς, τις διαστάσεις και ότι άλλο μπορούσε από τις εκκλησίες.

Η βαθιά του αγάπη για την αρχιτεκτονική, τον έκανε να φτιάξει μια εκκλησία από δέντρα στο Cambridge της περιοχής Waikato. Η τοποθεσία που επέλεξε, συνδύασε το υπέροχο κλίμα με το κατάλληλο έδαφος. Καθάρισε την περιοχή και έφτιαξε τον σκελετό από σίδερο.

Χρησιμοποίησε περισσότερα από 4.000 δέντρα, τα οποία φύτευε στη φάρμα του και τα μετέφερε αργότερα στην τοποθεσία που επιθυμούσε.

Τα πλατύφυλλα δέντρα Alder φυτεύτηκαν για να αποτελέσουν τη στέγη καθώς είναι πιο ευέλικτα και αραιά με αποτέλεσμα να περνά ο ήλιος στο εσωτερικό της εκκλησίας. Λόγω του χρώματός τους που μοιάζει με πέτρα και δεδομένου ότι είναι αρκετά ισχυρά τα δέντρα Copper Sheen επιλέχτηκαν για τους τοίχους. Για να διατηρήσουν την κατάλληλη μορφή ο Cox τα περιποιείται κάθε 6 εβδομάδες.

Στην είσοδο υπάρχει μια σιδερένια πύλη και ο βωμός στο εσωτερικό της εκκλησίας προήλθε από την πατρίδα του, είναι μαρμάρινος και κατασκευάστηκε με υλικά από τη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

Η συγκεκριμένη εκκλησία λειτούργησε τον Ιανουάριο όταν ο ανιψιός του Cox δήλωσε πως ήθελε να παντρευτεί εκεί. Τότε είδε και ο υπόλοιπος κόσμος αυτό που ο ίδιος έφτιαξε με πολύ αγάπη.

Αυτή η εκκλησία είναι μοναδική στο είδος της ενώ έχουν γίνει προσπάθειες να κατασκευαστούν παρόμοιες στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία δεν ξεπερνά την ομορφιά της. Ο κόσμος έχει εκφράσει το θαυμασμό του για αυτή τη δημιουργία.

Μπορεί κάθε φορά που η εκκλησία χρησιμοποιείτε να πρέπει να διαθέσει περίπου 5 ώρες για να την προετοιμάσει κατάλληλα αλλά σίγουρα είναι κάτι που αγαπά πολύ.

Τα σχέδια του δεν σταματούν εκεί. Ο άνδρας έχει σκοπό να φτιάξει αμφιθέατρο για το καλοκαίρι, κήπο λαχανικών και λουλουδιών.

Sally Tagg
Ακολουθήστε μας στο facebook: