Απόστολος Τσιτσιπάς: «Οι αθλητές έχουν δυνατό ανοσοποιητικό – Δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν»

19 Αυγούστου, 20214:47 ΜΜ
More videos

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, υπερασπίστηκε τον γιο του, Στέφανο, ο οποίος επέλεξε να μην εμβολιαστεί επειδή είναι νεαρός, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε περιπέτεια.

Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, υπεραμύνθηκε το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν έχει εμβολιαστεί σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι αθλητές έχουν δυνατότερο ανοσιωπητικό.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε μια αρχική δήλωση ότι δεν έχει εμβολιαστεί, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Σινσινάτι Masters, ενώ σε δεύτερη δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν βλέπει τον λόγο ένας άνθρωπος της ηλικίας του να βιαστεί να κάνει ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει περάσει από αρκετές δοκιμές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: “Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει.

Λαμβάνουν τα μέτρα που είναι απαραίτητα (μάσκες, ελεγχόμενες μετακινήσεις), βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κάνουν σχεδόν κάθε μέρα PCR και ANTIGEN TESTS όπως και ο καθένας μας φαντάζομαι όταν χρειάζεται.

Ο καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει, εκτιμά τις συνθήκες και πράττει. Όσον αφορά για την αναγκαιότητα των εμβολίων, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλο αριθμό σπουδαίων επιστημόνων και σπουδαίων ειδικών γιατρών και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν αλλά και επιβάλλεται αν ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να ακολουθήσουν για να θωρακίσουν την υγεία τους”.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News