Αποδείχθηκε πως το σοκολατένιο κέικ για πρωινό είναι καλό για τον εγκέφαλο και τη μέση σας.

22 Σεπτεμβρίου, 2016 6:38 ΜΜ
More videos

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών στη Νέα Υόρκη, πρόσφατα πραγματοποίησαν μια μελέτη μεγάλης κλίμακας. Περιελάμβανε 968 άτομα ηλικίας 23 ως 98 ετών. Οι διατροφικές τους συνήθειες δεν άλλαξαν.

Το πείραμά τους έδειξε πως η σοκολάτα έχει άμεση επίδραση στην απόδοση των γνωστικών μας λειτουργιών και στην ανάπτυξη της αφηρημένης σκέψης.

Αρκετά χρόνια πριν, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ αποκάλυψαν πως κάθε πρωί καταναλώνουν σοκολάτα. Ισχυρίστηκαν πως αυτό τους βοηθά στην δουλειά τους. Προς υπεράσπιση της γνώμης τους και για να καταρρίψουν την διαδεδομένη θεωρία πως οι άνθρωποι πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση σοκολάτας, όταν είναι σε δίαιτα, απέδειξαν πως μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην απώλεια του περιττού βάρους.

«Όταν ξυπνάτε, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται άμεσα ενέργεια.» λέει η Δρ Daniela Jakubowicz, που το βιβλίο της «The Big Breakfast Diet» έγινε bestseller. «Αυτή είναι η ώρα της ημέρας, που το σώμα μας μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Αργότερα μέσα στην ημέρα, όταν τρώμε, το σώμα και το μυαλό μας είναι ακόμη σε κατάσταση υψηλού συναγερμού. Έτσι αποθηκεύει την ενέργεια από τα τρόφιμα ως αποθεματικό λίπος. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο κερδίζει κανείς βάρος, ακόμα και όταν τρώει λιγότερο.» συμπληρώνει.

6747410-3345-1466160193-1474354594-1474383060-650-9e8479c544-1474399272

© DEPOSITPHOTOS

Δεν πρέπει να τρώει κανείς σοκολάτα μετά τις 9 το πρωί. Σύμφωνα με την Jakubowicz, οι άνθρωποι που καταναλώνουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ένα γλυκό 600 θερμίδων, χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους τρώνε 300 θερμίδες για πρωινό αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οπότε, τι είναι αυτό που κάνει την σοκολάτα να έχει μια τέτοια θετική επίδραση; Οι ειδικοί λένε πως πρόκειται για μια θρεπτική ουσία των φλαβονοειδών που βρίσκεται συνήθως σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης και αντιπροσωπεύει ως και το 20% των ενώσεων που υπάρχουν στους κόκκους του κακάο. Υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών μπορούν να βρεθούν επίσης στο τσάι, το κόκκινο κρασί και σε φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μήλα.

Την επόμενη φορά που θα αγχωθείτε για το αν πρέπει να φάτε σοκολάτα ή όχι, απολαύστε την στο πρωινό σας. Ο εγκέφαλος ακόμη και η μέση σας θα σας ευγνωμονούν.

Ακολουθήστε μας στο facebook: