Απαλλαγή για δύο χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους στην Κω

23 Ιουλίου, 2017 4:28 ΠΜ
More videos

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όλων των κτισμάτων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στην Κω, για τα επόμενα δύο χρόνια, ανακαίνωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η απαλλαγή θα αφορά τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές και τα οικόπεδα εντός των οποίων βρίσκονται κτίσματα με ζημιές.

Ακόμη, η κ. Παπανάτσιου προανήγγειλε παράταση για 6 μήνες στην πληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών επιχειρήσεων.

Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όλων των κτισμάτων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στην Κω, για τα επόμενα δύο χρόνια, ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για δύο χρόνια, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα οικόπεδα εντός των οποίων βρίσκονται κτίσματα με ζημιές.

Επίσης, η κ. Παπανάτσιου, δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί παράταση (εξάμηνη σε πρώτη φάση) για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ υπενθύμισε πως ήδη έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 31/7 για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή την επαγγελματική τους έδρα στην Κω.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: