Άντρας βλέπει φορτηγό γεμάτο σκυλιά προς σφαγή το σταματάει και τα απελευθερώνει όλα

23 Ιουνίου, 2017 2:12 ΜΜ
More videos

Σχεδόν 1.000 σκύλοι ήταν εγκλωβισμένοι σε κλουβιά μέσα σε ένα φορτηγό, με προορισμό ένα σφαγείο στην πόλη Γκουανζού στην Κίνα. Ευτυχώς, κάποιοι γενναίοι ντόπιοι κάτοικοι και ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το τρομερό γεγονός, αποδεικνύοντας στον κόσμο πόσα πολλά μπορούν να καταφέρουν οι άνθρωποι, όταν ενώνονται ενάντια στην κακομεταχείριση των ζώων.

Ο Πίτερ Λι, ειδικός εμπειρογνώμονας για την Humane Society International, ανέφερε ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο φορτίο σκύλων που είχε δει ποτέ του. Η διαδρομή του φορτηγού διήρκεσε 3 μέρες και είχε τόσα σκυλιά μέσα, που με το ζόρι μπορούσαν να αναπνεύσουν. Εκτιμάται ότι περίπου το 30% των σκυλιών πέθαναν εξαιτίας των άσχημων συνθηκών μεταφοράς.

“Τα σκυλιά υπέφεραν πολύ εξαιτίας της μεγάλης πυκνότητας. Πολλές αρρώστιες μεταδίδονταν ανάμεσα στους σκύλους”, ανέφερε ο Λι.

Η αρχή του τέλους έγινε, όταν ένας ντόπιος κάτοικος σταμάτησε με το φορτηγάκι του το φορτηγό και ζήτησε από τον οδηγό να του δείξει υγειονομικά πιστοποιητικά, που κάθε σκύλος που πωλείται για το κρέας του πρέπει να έχει. Ο οδηγός δεν είχε τα πιστοποιητικά για όλα τα σκυλιά, καθώς τα περισσότερα είχαν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους ή ήταν αδέσποτα.

Ξαφνικά, 100 αυτοκίνητα και 300 άνθρωποι βρέθηκαν στο σημείο για να υποστηρίξουν τα σκυλιά. Άρχισαν να τα ταΐζουν και 10 ώρες αργότερα, τα σκυλιά απελευθερώθηκαν. Τώρα, είναι ασφαλή και τα φροντίζουν κτηνίατροι.

Σχεδόν 1.000 σκύλοι ήταν εγκλωβισμένοι σε κλουβιά μέσα σε ένα φορτηγό, με προορισμό ένα σφαγείο.

Peter Li/HSI

Ευτυχώς, κάποιοι γενναίοι ντόπιοι κάτοικοι και ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το τρομερό γεγονός.

Peter Li/HSI

Η αρχή του τέλους έγινε, όταν ένας ντόπιος κάτοικος σταμάτησε με το φορτηγάκι του το φορτηγό.

Peter Li/HSI

Ζήτησε από τον οδηγό να του δείξει υγειονομικά πιστοποιητικά, που κάθε σκύλος που πωλείται για το κρέας του πρέπει να έχει. 

Peter Li/HSI

Ο οδηγός δεν είχε τα πιστοποιητικά για όλα τα σκυλιά, καθώς τα περισσότερα είχαν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους ή ήταν αδέσποτα.

Peter Li/HSI

Ξαφνικά, 100 αυτοκίνητα και 300 άνθρωποι βρέθηκαν στο σημείο για να υποστηρίξουν τα σκυλιά.

Peter Li/HSI

Άρχισαν να τα ταΐζουν και 10 ώρες αργότερα, τα σκυλιά απελευθερώθηκαν.

Peter Li/HSI

Oι Αρχές ανέφεραν ότι ήταν το μεγαλύτερο φορτίο σκύλων που είχαν δει ποτέ τους.

Peter Li/HSI

Πολλά από τα σκυλιά πέθαναν στο ταξίδι, αλλά όσα επέζησαν είναι σε καλά χέρια τώρα.

Shanghaiist

Τώρα, τα φροντίζουν εθελοντές και κτηνίατροι. Σύντομα θα είναι έτοιμα για υιοθεσία.

Peter Li/HSI

[Humane Society International] [The dodo]

Ακολουθήστε μας στο facebook: