Άντρας χωρίς χέρια βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους

3 Οκτωβρίου, 201711:49 ΠΜ

Αν έχετε δει ποτέ φωτογραφίες του Ινδονήσου φωτογράφου Άκμαντ Ζουλκάρνεϊν και δεν τον ξέρατε, δεν θα φανταζόσασταν ότι πρέπει να χρησιμοποιεί το στόμα του για να γυρίσει την κάμερα. Ο 24χρονος φωτογράφος γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, αλλά με επινοητικό και παθιασμένο πνεύμα.

Ο Ζουλκάρνεϊν δεν έχει δάχτυλα, αλλά ασκεί τη δική του μοναδική μορφή δεξιοτεχνίας χρησιμοποιώντας το πρόσωπό του, το στόμα και το επιπλέον δέρμα στα χέρια του για να λειτουργήσει την επαγγελματική του κάμερα.

Μόλις τραβήξει τις φωτογραφίες του, οι οποίες κυμαίνονται από μοντέλα που φορούν παραδοσιακά ρούχα μέχρι εντυπωσιακές σκηνές της φύσης, τις φορτώνει στον φορητό υπολογιστή του και προχωράει για να κάνει επεξεργασία ρετούς. Έχει δημιουργήσει μάλιστα τη δική του εταιρεία, την DZOEL, για να τον βοηθήσει να διαχειριστεί τις επιχειρηματικές προτάσεις που λαμβάνει στην περιοχή του.

“Δεν θέλω οι άνθρωποι να δουν τις φωτογραφίες μου και να σκεφτούν ποιος είμαι – θέλω μόνο να δουν τη δημιουργικότητά μου”, δήλωσε ο Ζουλκάρνεϊν στο Al Jazeera. Όχι μόνο αποτελεί έμπνευση για τους ανθρώπους με περιορισμένες ικανότητες, αλλά αποδεικνύει επίσης, ότι κάθε αγώνας μπορεί να ξεπεραστεί με αρκετή αποφασιστικότητα.

Αυτός είναι ο Άκμαντ Ζουλκαρνέϊν, ένας επαγγελματίας φωτογράφος από την Ινδονησία, με ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων

 

Ο 24χρονος γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να ακολουθήσει το πάθος του

Δεν έχει δάχτυλα, αλλά καταφέρνει να λειτουργεί την κάμερα του χρησιμοποιώντας το πρόσωπό του, το στόμα και το επιπλέον δέρμα στα χέρια του

Χρησιμοποιεί ακόμη και ένα φορητό υπολογιστή για να επεξεργαστεί και να ρετουσάρει όλες τις φωτογραφίες του, όταν ολοκληρώνεται η δουλειά του

Μετακινείται με ένα ειδικά σχεδιασμένο καρτ, στου οποίου την κατασκευή βοήθησε η οικογένεια του

“Δεν θέλω οι άνθρωποι να δουν τις φωτογραφίες μου και να σκεφτούν ποιος είμαι – θέλω μόνο να δουν τη δημιουργικότητά μου”

Δείτε το βίντεο και θυμηθείτε πώς οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί με αρκετή αποφασιστικότητα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News