Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 30-39 ετών με AstraZeneca

26 Απριλίου, 2021 3:57 ΜΜ
More videos

Αύριο Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30 έως 39 ετών με AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της περασμένης Τετάρτης στο πλαίσιο της επίσπευσης της χορήγησης των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού, το οποίο περιλαμβάνει επίσης διεύρυνση του ωραρίου της χορήγησης των εμβολίων- ακόμα και τα Σάββατα- ενώ θα μπορούν πλέον να γίνονται και σε ιδιωτικά κέντρα.

Οσοι μάλιστα κάνουν αίτηση την Μεγάλη Τρίτη που ανοίγει η πλατφόρμα, θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο μέσα σε 24 ώρες, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν ανοιχτά μέσα στις γιορτές, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα.

Μόνο την Κυριακή του Πάσχα δεν θα γίνουν εμβολιασμοί

-Στις 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 και τους εκπαιδευτικούς.

-Το Σάββατο 24 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

-Από την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

– Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Κατόπιν συνεννόησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εμβολιασμοί θα γίνουν και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα.

EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca: Προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος που να συνδέεται με την ηλικία

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την αξιολόγησή του για το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου Οξφόρδης κατά του νέου κορονοϊού, επισημαίνοντας στη σχετική συνέντευξη Τύπου ότι το σκεύασμα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε πως οι ειδικοί που ερευνούν για ενδεχόμενη σχέση του συγκεκριμένου εμβολίου με θρόμβους στο αίμα, δεν έχουν βρει παράγοντες ειδικού κινδύνου, περιλαμβανομένης της ηλικίας.

“Προς το παρόν, οι εξετάσεις δεν έχουν ταυτοποιήσει παράγοντες ειδικού κινδύνου όπως η ηλικία, το φύλο ή ένα ιατρικό ιστορικό που περιλαμβάνει προβλήματα θρόμβων για αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις”, που καταγράφηκαν για επιπλοκές σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. “Καμία αιτιώδης σχέση με το εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί, αλλά είναι ενδεχόμενη και περαιτέρω αναλύσεις συνεχίζονται”, προστίθεται σε αυτή.

Ακολουθήστε μας στο facebook: