Ανδρέας Λοβέρδος: «Θα κάνω το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση της χώρας»

8 Ιουλίου, 20219:47 ΜΜ

«Η συμμετοχή του κ. Τσίπρα ως παρατηρητή στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πρέπει να σταματήσει. Τους παραπλανά και υπονομεύει την δική μας πορεία, παίρνοντας θέση στον εσωκομματικό μας αγώνα που δεν επιτρέπεται. Πρέπει να ληφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία. Αν εκλεγώ αρχηγός θα το προωθήσω».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος θεωρείται από τους πολιτικούς αναλυτές δεκανίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι θα σύρει το Κίνημα Αλλαγής σε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του ΠΑΣΟΚ και, όπως λέγεται, ο κ. Λοβέρδος θα ενταχθεί μετά στη ΝΔ, πετυχαίνοντας παράλληλα ιστορική συρρίκνωση της δημοκρατικής παράταξης.

«Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, ενσωματώνουν μια ακατανόητη αντίφαση.

»Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στην ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ο αρχηγός τους συμμετέχει ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα», εξήγησε, καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι λειτουργεί παραπλανητικά.

«Ας διαλέξει στρατόπεδο. Η στάση του αποδεικνύει ότι φοβάται τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ», είπε επίσης ο κ. Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με το ΚΙΝΑΛ, αποκρύπτοντας όμως το γεγονός ότι για να προκύψει μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ, θα πρέπει να συμμετέχουν στο ίδιο σχήμα «ο κ. Βελόπουλος, το ΚΚΕ και ο κ. Βαρουφάκης».

Πρόσθεσε, δε, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί στον ίδιο προσωπικά, λέγοντας «στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι «υπάρχει ένας υποψήφιος ο οποίος έχει μια τάση προς τα κεντροδεξιά, ενώ εγώ μιλάω για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ».

«Η δράση του είναι παραπλανητική και υπονομευτική. Λανσάρεται ως επόμενος πρωθυπουργός», σημείωσε.

Αναφορικά με την «επόμενη ημέρα» στο ΚΙΝΑΛ, τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης πορείας, «η οποία υπόσχομαι ότι θα οδηγήσει το κόμμα, ως ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση της χώρας και όχι απλώς να αυξήσει τα ποσοστά του από το 8% στο 9%.

«Εγώ λέω υπερδιπλασιασμό των ποσοστών στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική και στις επόμενες εκλογές μετά από ένα μήνα, ανοικτή η δεύτερη θέση», επισήμανε.

«Υπόσχομαι ότι θα είμαστε ο άλλος πόλος.

»Εμείς θα είμαστε η εναλλακτική στη ΝΔ, στον παραδοσιακό μας αντίπαλο», υπογράμμισε λέγοντας ότι δεν έχει καμία βεντέτα με τον κ. Τσίπρα.

«Κανένα προσωπικό πρόβλημα. Δεν ξέρω αν έχει αυτός», τόνισε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News