Άνδρας αδυνάτισε όταν χρειάστηκε 2 θέσεις σε μια πτήση και άλλαξε τη ζωή του

4 Απριλίου, 20185:00 ΜΜ

Ο Τόνι Μπάσεϊ από την Αλμπέρτα του Καναδά, ζύγιζε 257 κιλά. Όταν εκκενώθηκε η περιοχή Φορτ ΜακΜέρρυ λόγω πυρκαγιάς, ο άνδρας χρειάστηκε δύο θέσεις στο αεροπλάνο εκκένωσης. Αυτή η ντροπιαστική για τον ίδιο εμπειρία, τον ώθησε να χάσει βάρος.

Οι άνθρωποι στο Φορτ ΜακΜέρρυ βίωσαν την ως τότε χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία και χρειάστηκαν αεροπλάνα για την εκκένωση της περιοχής. Εκείνη την περίοδο, ο Τόνι ήταν τόσο παχύς που δυσκολευόταν ακόμη και να φορέσει τις κάλτσες του. Όλα άλλαξαν όταν η ομάδα διάσωσης έπρεπε να δώσει 2 θέσεις στον Τόνι. Το να εμποδίζει κάποιον άλλον να ταξιδέψει, ήταν κάτι που δεν άντεξε. Ο ίδιος αναφέρει: «Σκεφτόμουν συνέχεια πως η/ο σύζυγος κάποιου/ας, το μέλος μιας οικογένειας, περιμένει τη μαμά, τον μπαμπά ή ένα άλλο αγαπημένο πρόσωπο να επιστρέψει, αλλά θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο γιατί είμαι πολύ χοντρός για να καθίσω δίπλα σε κάποιον άλλο. Αυτό είχε μια βαθιά επίδραση σε μένα».

Ο άνδρας ξεκίνησε την προσπάθεια να χάσει βάρος, αμέσως μετά την εκκένωση. Όταν έφτασε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, έβγαλε την πέτσα από το κοτόπουλο και ζήτησε να του φέρουν λαχανικά αντί για πατάτες. Αυτή ήταν η πρώτη μέρα της αλλαγής του. Έπειτα, ξεκίνησε να περπατά και να αυξάνει σταδιακά τη διάρκεια της γυμναστικής του, από 5 στα 10 λεπτά και ούτω καθεξής.

Ο ίδιος αναφέρει: «Έχασα με φυσικό τρόπο, 148 κιλά. Δεν έκανα καμία χειρουργική επέμβαση ή κάτι άλλο. Απλά πρόσεχα τι έτρωγα και περπατούσα. Βασικά έκανα μια δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Πριν 2 χρόνια, δυσκολευόμουν να περπατήσω ως το αυτοκίνητό μου και μόλις που μπορούσα να χωρέσω σε αυτό». Πλέον, ο Τόνι σχεδιάζει να τρέξει σε μαραθώνιο και θέλει να απομακρύνει τα σχεδόν 14 κιλά περίσσιου δέρματος που έχει ως αποτέλεσμα της απώλειας βάρους, δηλώνοντας: «Παρ’ όλη την κόλαση και την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά, μου έσωσε τη ζωή.»

Δείτε παρακάτω την ιστορία του Τόνι.

Το 2016, ο Τόνι έπρεπε να μετακινηθεί από το Φορτ ΜακΜέρρυ, λόγω της σφοδρής πυρκαγιάς. Ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση που καταγράφηκε ποτέ, μιας και έπρεπε να φύγουν από τα σπίτια τους, 88.000 άνθρωποι.

Gila National Forest

Η ομάδα διάσωσης έπρεπε να δώσει 2 θέσεις στον Τόνι, ώστε να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.

TravelingOtter

Ως τότε, το βάρος του ήταν αρκετά μεγάλο και τον εμπόδιζε να κάνει ακόμη και απλά πράγματα.

Tony Bussey

«Σκεφτόμουν συνέχεια πως η/ο σύζυγος κάποιου/ας, το μέλος μιας οικογένειας, περιμένει τη μαμά, τον μπαμπά ή ένα άλλο αγαπημένο πρόσωπο να επιστρέψει στην πατρίδα, αλλά θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο γιατί είμαι πολύ χοντρός για να καθίσω δίπλα σε κάποιον άλλο.»

Tony Bussey

«Έβλεπα ανθρώπους να πρέπει να περιμένουν, επειδή ήμουν πολύ χοντρός για να καθίσουν δίπλα μου.»

Tony Bussey

«Είπα πως αυτό ήταν!»

Tony Bussey

 Έπειτα, ξεκίνησε να περπατά και να αυξάνει σταδιακά τη διάρκεια της γυμναστικής του, από 5 στα 10 λεπτά και ούτω καθεξής.

Tony Bussey

«Έχασα με φυσικό τρόπο, 148 κιλά. Δεν έκανα καμία χειρουργική επέμβαση ή κάτι άλλο».

Tony Bussey

«Απλά πρόσεχα τι έτρωγα και περπατούσα.»

Tony Bussey

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τη μεγάλη αλλαγή του Τόνι.

Tony Bussey

«Πριν 2 χρόνια, δυσκολευόμουν να περπατήσω ως το αυτοκίνητό μου και μόλις που μπορούσα να χωρέσω σε αυτό».

Tony Bussey

«Παρ’ όλη την κόλαση και την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά, μου έσωσε τη ζωή.»

Tony Bussey

Επόμενος στόχος του είναι να τρέξει σε μαραθώνιο. «Υπάρχει ελπίδα. Ήμουν 41 ετών και ζύγιζα σχεδόν 257 κιλά. Αν εγώ μπορώ να το κάνω, μπορεί ο καθένας.»

Tony Bussey

[Facebook] [cbc]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News