Ανατροπή τελευταίας στιγμής με το Market Pass: Περιμένουν τα λεφτά σήμερα αλλά δεν θα δουν… φράγκο – Οι μισοί δεν θα πληρωθούν

3 Μαρτίου, 20237:02 ΜΜ

Η πρώτη δόση του Market Pass δεν θα πληρωθεί σήμερα, Παρασκευή, για όσους έχουν κάνει αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα, παρά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν από το οικονομικό επιτελείο.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι που επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα – και είναι περισσότεροι από τους μισούς – θα πάρουν ολόκληρη την ενίσχυση το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Η ενίσχυση, που κυμαίνεται μεταξύ 22 και 100 ευρώ το μήνα, θα είναι διπλή, καθώς θα αφορά το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι με όποιο τρόπο θέλουν, αλλά είναι κατά 20% λιγότερα, γι’ αυτό και οι περισσότεροι επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα.
Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του Market Pass

Οι πρώτες πληρωμές του market pass αφορούν 2,3 εκατ. νοικοκυριά που υπέβαλαν αιτήσεις στο vouchers.gov.gr έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Με βάση το ισχύον ημερολόγιο πληρωμών, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου, θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,

στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,

στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,

στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και

στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023, θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News