Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του: «Γερμανία, θυμήσου πώς σε σώσαμε το 1953»

8 Ιουλίου, 20153:37 ΜΜ
More videos

Ενας συγκλονιστικός Αλέξης Τσίπρας, καταχειροκροτούμενος στην δευτερολογία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους βουλευτές της Αριστεράς και τους εθνικιστές, Ελληνες και ξένους, μίλησε για την Γερμανία, όπως κανένας πολιτικός δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα.2000

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στα όσα άθλια είπε για την Ελλάδα, είπε:

“Οταν μιλάμε για αλληλεγγύη θα πρέπει να θυμάστε το 1953 όταν η Ευρώπη μετά απο δύο Παγκόσμιους πολέμους εξήλθε κατεστραμμένη και καταχρεωμένη οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν να διαγράψουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του χρέους της και να βάλει ρήτρα ανάπτυξης στο εναπομείναν χρέος. Αυτό είναι αλληλεγγύη!”.

Και κατέληξε την ομλία του λέγοντας:

“Επειδή μιλήσατε για αρχαία ελληνική τραγωδία. Πρέπει να ξέρετε ότι μία κορυφαία τραγωδία είναι η Αντιγόνη, όπου ο Σοφοκλής έγραψε ότι το άγραφο δίκαιο υπερτερεί των νόμων του κράτους. Και όποιος έχει δίκιο δικαιώνεται”.

H ανάρτηση της δημοσιογράφου της εφημερίδας The Guardian με την φωτογραφία από το 1953 της διαγραφής του χρέους της Γερμανίας. (πηγή):

Πηγές: defencenet.gr, theguardian.com

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News